U21: MFF – Kalmar FF 3–0

Publicerad 29 augusti 2017 i Matches

Inhopparna stod för målen när Malmö FF besegrade Kalmar FF med 3-0 i den inledande matchen i U21:s B-slutspel.

Efter en mållös första halvlek skickade MFF in Max Olsson och Felix Konstandeliasz. Det visade sig vara kloka byten eftersom duon i den andra halvleken stod för lagets tre mål.

– I pausen efterfrågade vi lite skarpare djupledsspel då vi inte lyckades skapa de riktigt stora chanserna i första. Den komponenten fick vi i andra halvlek, konstaterar MFF:s tränare Olof Persson och fortsätter:

– En bra match. Vi hade tryckt på att våra unga har en viss förståelse för hur vi vill spela både offensivt och defensivt. Det ser vi tydliga tendenser på idag. Det var skönt att få en bra start på slutspelet. Nu satte vi standard med tre mål framåt och noll bakåt.

MFF ställde upp med sex A-lagsspelare. En av dem var sommarens nyförvärv från norska Lillestrøm SK, Bonke Innocent.

– Han blandade och gav. I första gjorde han det bra och hittade en fin position där han spelade igenom deras mittfält och satte upp bollar till våra forwards. Sen kroknade han lite i andra. Men det är skönt att ha honom igång i match, säger Olof Persson.

Mattias Svanberg stod för ett fint inhopp i söndagens allsvenska match mot IFK Göteborg. Efter en ny stark prestation i dagens match fick han beröm av Olof Persson. 

– Han gör ett stort försök att sätta liv i matchen redan i första. Tycker också det är värt att lyfta fram våra mittbackar Dennis och Noel som gjorde en bra match.

Laguppställning
Fredrik Andersson
Aron Mar Brynjarsson, Noel Hansson, Dennis Hadzikadunic, Joakim Sjöberg
Victor Kristiansson, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Mattias Svanberg
Kevin Harletun, Pavle Vagic

Ersättare: Lamin Sarr, Victor Larsson, Ahmed-Chadi Hadrous, Max Olsson, Felix Konstandeliasz

Folksam U21 B-slutspel grp 2
Malmö FF – Kalmar FF 3-0 (0-0)
Målskyttar: Max Olsson 2, Felix Konstandeliasz
Hyllie IP

huvudpartners

officiella partners