U21: MFF – IFK Göteborg 1–0

Publicerad 12 mars 2019 i U21-match

MFF vinnare i årspremiären.

– Vi gör en bra prestation och tar tre välförtjänta poäng. Defensivt gör vi en jättefin insats. Vi pressar och vinner bollar i positioner som är bra för oss. Laget sitter ihop, trots att vi ställer upp med en mix av U19- och A-spelare som inte är helt vana att spela tillsammans, säger U21-tränaren Andreas Georgson.

MFF:s mål gjordes av Amel Mujanic efter fint förarbete av Laorent Shabani. Laget kom till många chanser och med större effektivitet hade slutresultatet varit ett annat.

– Idag skapar vi tillräckligt för att det inte ska behöva bli jämnt. Vi har variation i hur vi kommer till lägen, både centralt och med tydliga djupledsbollar.

– När tröttheten kommer gör vi lite fler tekniska misstag. Sista fem minuterna får de två frisparkar och kommer till en stolpträff. Det hade känts väldigt trist med mål där. Vi ska vara skarpare och döda matchen tidigare.

Adi Nalic var tänkt att starta, men tvingades lämna återbud sent och ersattes av Kevin Harletun.

– Adi sköt ett skott på träningen igår och träffade långt ute på tån som svullnade upp. Det är inget allvarligt, han tränar troligen igen på torsdag.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Victor Larsson, Johan Rapp, Samuel Adrian
Amel Crnalic, Melker Nilsson, Amel Mujanic, Laorent Shabani, Jesper Dickman
Kevin Harletun, Tim Prica

Ersättare: Lamin Sarr, Henrik Rossborg, Amin Sarr, Albin Sundgren, Yahya Kalley, David Edvardsson

huvudpartners

officiella partners