U21: MFF – IF Elfsborg 5-1

Publicerad 30 augusti 2016 i U21-match

Det blev en perfekt start på slutspelet i U21 Allsvenskan för MFF som slog IF Elfsborg med 5-1.

Det dröjde endast ett par minuter innan MFF tog ledningen i matchen genom Tobias Sana, och MFF släppte aldrig kommandot i matchen efter det tidiga övertaget.

– Efter förutsättningarna gör vi en väldigt bra match. Vi vinner fullt rättvist och jag tycker inte att Elfsborg har så mycket att säga till om i den här matchen. Sen finns det alltid områden som vi kan förbättra. Med de chanserna vi har så kunde vi till och med varit ännu mer effektiva, även om vi gjorde fem mål, men det fanns lite mer att önska i kollektivt genombrottsspel och kombinationsspelet offensivt, säger Olof Persson om prestationen.

– Men det var en väldigt bra start på gruppspelet, det är vi glada över. 

MFF spred ut målskyttet över alla lagdelar idag med målskyttar i försvaret, mittfältet och anfallet. Förutom tvåmålsskytten Tobias Sana gjorde Emin Karaman, Dennis Hadzikadunic och Andreas Vindheim mål för MFF och Olof Persson lyfte fram mittbacken Hadzikadunics insats.

– Tobias Sana gör några riktigt fina prestationer idag, första målet exempelvis. Annars var Dennis [Hadzikadunic] klockren i mittförsvaret och Samuel [Adrian] på centralt mittfält var också en av de bättre på planen idag.

Den andra matchen i A-slutspelets grupp 1, mellan IFK Norrköping och IF Brommapojkarna slutade 1-1.

– Vi vill plocka så mycket poäng som möjligt i gruppspelet, matcha de spelarna som vi vill matcha och i slutändan vi siktar på att gå till final, avslutar Olof Persson.

Laguppställning
Marko Johansson
Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Noel Hansson, Anton Kralj
Felix Olsson Lundgren, Samuel Adrian, Mattias Svanberg, Tobias Sana
Alexander Jeremejeff, Emin Karaman

Ersättare: Merlin Nuhanovic, Truls Verngren, Max Olsson, Felix Konstandeliasz, Aron Mar Brynjarson, Victor Christiansson

Folksam U21 A-slutspel grupp 1
Malmö FF – IF Elfsborg 5-1 (3-1)
Mål, MFF: Tobias Sana 2, Emin Karaman, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim.

huvudpartners

officiella partners