U21: MFF – HIF 2-3

Publicerad 15 augusti 2016 i U21-match

Det blev förlust med 3-2 för U21-laget mot Helsingborgs IF men Olof Persson berömde ett i U21-sammanhang ovanligt ungt MFF efter matchen.

– I långa perioder klarar vi av att spela som vi vill och sätta tempot och standarden på matchen. Vi lyckades sätta HIF i svårigheter, skapar många chanser och de har svårt att komma åt bollen i perioder. Med lite större effektivitet så kunde vi gjort något mål till men det är svårt att vara alltför missnöjd idag, säger Olof Persson.

Truppen bestod till största delen av spelare av spelare från ungdomslagen där U17 hade fler representanter än vanligt.

– Det är roligt att se de här unga killarna ta för sig. De spelarna som varit med tidigare i de här sammanhangen skulle ta lite extra ansvar idag och skötte det utomordentligt bra. 

HIF tog ledningen tidigt men MFF svarade efter en halvtimmes spel genom ett mönsteranfall som avslutades av tvåmålsskytten Teddy Bergqvist. Det var dock underläge med 2-1 i halvtid för MFF efter att Lalawélé Atakora gjort HIF:s andra mål. MFF tog över spelet i andra halvlek och kunde kvittera, återigen genom Teddy Bergqvist, som kunde sätta bollen i öppet mål efter att Felix Olsson Lundgren stått för ett mycket fint förarbete på sin högerkant. 

I matchens slutminut avgjorde HIF matchen med ett långskott Marko Johanssons högra kryss, men trots förlusten fanns det mycket positivt att ta med sig tyckte Olof Persson.

– Kul att se att vi har en sån bredd med duktiga, unga spelare som kommer underifrån. Man får inte glömma att vi förlorar matchen men där är mycket positivt att ta med sig idag, så det är blandade känslor.

Från A-truppen fanns bland annat Andreas Vindheim med i startelvan, som gjorde comeback efter skadan, men även Marko Johansson, Teddy Bergqvist och Mattias Svanberg. Den senare fick mycket beröm efter dagens match.

– Jag tyckte Mattias Svanberg var i en klass för sig i den här matchen, säger Olof Persson om mittfältarens insats.

Laguppställning
Marko Johansson
Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Noel Hansson, Aron Mar Brynjarsson
Felix Olsson Lundgren, Mattias Svanberg, Johan Brannefalk, Pavle Vagic
Kevin Harletun, Teddy Bergqvist

Ersättare: Merlin Nuhanovic, Joakim Sjöberg, Sanusi Naesae, Victor Christiansson, Laorent Shabani, Melker Nilsson, Trajce Lamnjov.

Målen från matchen kommer på MFF:s officiella Facebook-sida!

huvudpartners

officiella partners