U21: MFF – Halmstads BK 3-1

Publicerad 30 maj 2017 i Matches

MFF besegrade Halmstads BK med 3-1 efter ett mål av Pavle Vagic och två av Teddy Bergqvist.

– Vi var uppe och mötte Halmstads BK på bortaplan i februari och hade det jobbigt men idag så tycker jag att vi hanterar dem bättre. Det finns mycket som är riktigt bra i den här matchen, säger MFF:s tränare Jens Fjellström.

Några spelare var med i truppen i måndagens match mot AIK och kastades direkt in i startelvan i U21-matchen. 

– Kul att se professionalismen som Mattias Svanberg, Andreas Vindheim och Dennis Hadzikadunic visar. Efter en resdag och raka spåret hit så tycker jag att de gör fläckfria insatser, säger Jens Fjellström. 

Även Teddy Bergqvist fick beröm av Jens Fjellström, och inte bara för hans två mål utan även arbetet i presspelet.

– Vi vill att forwards ska starta vårt försvarsspel, och att de ska starta det på ett sätt så att hela laget ser när en press startar. Det är också en del av en forwards arbetsuppgift och det sköter Teddy och Laorent Shabani bättre i andra halvlek än i första.

Högerbacken Souleymane Coulibaly provspelade med MFF idag och spelade nästan hela matchen innan en krampkänning satte stopp.

– Jag tycker att han får klart godkänt. Det är jättesvårt att komma in i ett lag utan att kunna språket eller känna till vårt spel. Han klarade sig bra men det är jättesvårt att dra några växlar efter den här typen match, säger Jens Fjellström

Laguppställning
Fredrik Andersson
Souleymane Coulibaly, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Anton Kralj
Andreas Vindheim, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Pavle Vagic
Teddy Bergqvist, Laorent Shabani

Ersättare: Mathias Nilsson, Aron Mar Brynjarsson, Hugo Andersson, Victor Christiansson, Felix Konstandeliasz, Max Olsson.

U21: Malmö FF – Halmstad BK 3-1 (1-0)
Mål: Pavle Vagic, Teddy Bergqvist 2.

huvudpartners

officiella partners