U21: MFF – BK Häcken 2-3

Publicerad 13 mars 2013

Gårdagens U21 premiär mot Häcken slutade dessvärre med en förlust för våra unga spelare. Både en bra och en dålig halvlek fick upplevas på plan nio, enligt anfallaren Petter Thelin.

Första halvleken handlade mest om att få jaga boll mot ett välspelat Häcken. MFF-killarna skapade heller inga farliga målchanser, vilket resulterade till en ganska tråkig första halvlek ur MFF-synvinkel.
I andra halvlek blev det en klar uppryckning från grabbarnas sida. Petter tyckte att det var ett nytt lag som gick ut och krigade, fast att man ändå låg under med 0-2.
Trots att kämpaglöden gnistrade så åkte lagkaptenen Amin Nazari på ett rött kort i den 52 matchminuten efter att ha fått sin andra varning.
Men att en utvisning skulle hindra Malmö FF fanns det inget snack om.  En kort stund senare hade laget lyckats göra två mål. Båda målen gjordes av Benjamin Fadi och framspelades av Simon Kroon. Det lutade åt att det skulle bli en oavgjord kamp på konstgräsplanen men i matchens sista spark kom det avgörande målet. Häckens Hosam Aiesh prickade in slutresultatet 2-3 och gjorde sitt andra mål för dagen.
– Vi gör det riktigt uselt de första 45 minuterna. Men i den andra halvleken gör vi det riktigt bra och spelar som ett lag. Tråkigt att vår lagkapten (Amin Nazari) blev utvisad, men det är sånt som händer och det är bara att köra vidare, säger Petter.

Hur ser du på upplägget av serien?
Riktigt bra och utvecklande. Jag tror det kommer göra gott för allas utveckling här. Det är ju inte samma nivå som allsvenskan precis, men den håller ju ändå väldigt högklass, avslutar anfallaren.