U21: MFF – BK Häcken 1-1

Publicerad 08 april 2019 i Nyheter

Jesper Dickman jublar med Markus Rosenberg efter sitt 1-0-mål.

Oavgjort för U21-laget efter två tidiga mål i hemmamatchen mot BK Häcken.

Det var två ovanligt rutinerade U21-lag som ställdes mot varandra på Hybridplanen under måndagseftermiddagen. MFF tog ledningen tidigt genom ett vackert mål av Jesper Dickman – men Viktor Lundberg kvitterade snabbt för gästerna. 1-1 stod sig matchen ut och var ett rättvist resultat i en bra U21-match, tyckte Andreas Georgson.

– Det är en jämn match tycker jag. Det var två lag som hade mycket rutin och fysik på planen, vilket gjorde det till en ganska seniorlik match. Vi hotade Häcken lite för lite i första halvlek och justerade det i paus. Då kom vi högre upp och kunde störa dem lite mer. På det hela taget skapas det inte så mycket chanser åt något håll, vi låg på lite i slutet men fick inte riktigt till det.

– Hyfsat rättvist med oavgjort, och jag måste säga att det var en bra U21-match som gav mycket. Både för spelarna från A-truppen och de från P19, säger Andreas Georgson.

Laget var spetsat med hela åtta stycken A-lagsspelare för att ge viktiga matchminuter till några som stått utanför startelvan av olika skäl. Alla åtta spelade 90 minuter och stod för solida insatser.

– Allihopa gör det bra idag. Framför allt för den fysiska statusen var det bra med 90 minuter för samtliga, det känns bra att kunna bocka av det, avslutar Andreas Georgson.

Matchfakta

U21: Malmö FF – BK Häcken 1-1 (1-1)
Mål, MFF: Jesper Dickman

LAGUPPSTÄLLNING

Dusan Melichárek

Anel Ahmedhodzic, Noel Hansson, Samuel Adrian

Yahya Kalley, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Laorent Shabani, Jesper Dickman

Markus Rosenberg, Tim Prica 

Ersättare: Lamin Sarr, Henrik Rossborg, Amir El Marakbji, Sebastian Nanasi, Aleksander Nilsson

huvudpartners

officiella partners