U21-laget mot Mjällby

Publicerad 03 september 2007

U21-laget tar en tripp till Listerlandet i eftermiddag för bortamatch mot Mjällby. I startelvan gör Robin Nilsson comeback efter sin skada, medan Christian Järdler varvar upp efter sin sjukdom.

Startelva:

Festim Bytyqi

Ruben Grönevik, Anes Mravac, Jasmin Sudic, Christian Järdler

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Robin Nilsson, Johan Andersson

Edward Ofere, Agon Mehmeti

Bänk: Max-Ludwig Gustavsson(mv), Mak Dzonlagic, Erdin Demir, Elvir Biberic, Hamid Alamin.

Under tiden allsvenskan gör landskampsuppehåll spelar MFF sina tre sista omgångar i U21-grundserien på tio dagar, tillika tre raka bortamatcher mot i tur och ordning Mjällby (i eftermiddag), HIF (på torsdag) och Landskrona BoIS (nästa onsdag).

Med Daniel Theorin utlånad till BoIS och Gabriel med 90 allsvenska minuter i benen föryngras U21-agets backlinje en hel del – Alf Westerberg räknar dock med att Christian Järdler (på benen igen efter den sjukdom som hindrade honom från att bli aktuell för lördagens match mot TFF) ska bidra med rutin och erfarenhet.

– Jag tycker det är en bra åldersstruktur på den här U21-uppställningen. Vi har bara tre överåriga spelare med, men våra yngre, framför allt de från Tipselitgruppen, har gjort väldigt bra ifrån sig hittills i år och de bör få spela så mycket som möjligt, säger Alf Westerberg, men tillägger att det också kan bli aktuellt att peta in mer etablerade spelare ur A-truppen i de kommande två U21-matcherna under uppehållet.

På mittfältet gör Robin Nilsson comeback efter sin skada, medan Philip Milenkovic har drabbats av lite ljumskproblem och får vänta ännu en tid på sin.

MFF hade målfest i hemmamötet med Mjällby (6-2), men Alf reser viss varningsflagg för att listerlänningarna kan vara värre att tas med på hemmamark och påminner om 3-5-förlusten i höstas.

/Tobias Christoffersson