U21-laget mot Mabi

Publicerad 20 februari 2008

Provspelande argentinaren Lucas Fernandez Rodrigues bildar mittbackspar med Jimmy Dixon i dagens U21-match mot Mabi, avspark på Rosengårds konstgräsplan 17.30. Startar gör också bland andra Labinot Harbuzi, Robin Nilsson, Christian Järdler, Jiloan Hamad och Johan Andersson.
– Det är ett bra lag vi ställer på benen, säger Leif Engqvist.

Malmö FF U21 – Mabi A
Rosengårds IP 17.30

Startelva MFF:

Max-Ludwig Gustafson

Anes Mravac, Jimmy Dixon, Lucas Fernandes Rodrigues, Christian Järdler

Jiloan Hamad, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Derek Gaudet

Johan Andersson, Hamid Alamin.

Bänk: Malte Hammenskog(mv), Pontus Jansson, Elvir Biberic, Erdin Demir, Jasmin Sudic, Alex Nilsson.

Igår landade den 19-årige argentinske mittbacken Lucas Fernandes Rodrigues från Boca Juniors i Malmö för att testas under ett par dagar. Hans enda riktiga chans att visa upp sig blir i dagens U21-match mot division 1-laget Mabi.
Vad kan man se av en spelare på bara en match?
– Man kan se saker som rörelsemönster, tillslag på bollen, hur han tar positioner. Sedan är det klart att en backlinje måste spela ihop under lång tid för att bli bra, så det är de individuella kvaliteterna det handlar om. Och detta är hans chans, säger Leif Engqvist.
Leif upplyser också om att dagens match är kanadensiske Derek Gaudets sista chans att visa vad han går för.

Det är ett betydligt mer erfaret U21-lag som matchas denna onsdag jämfört med förra, då sex juniorer spelade från start – idag endast målvakten Max-Ludwig Gustafson. Motståndet är också strået vassare, divison 1-laget Mabi mot division 2-laget Lunds BK, men den avgörande anledningen till lagets sammansättning är att många A-spelare behöver matchtid och att tränarna får fler chanser att ta en titt på dem. Flera av spelarna lär vara aktuella för truppen till lördagens träningsmatch mot FC Nordsjälland, så det blir nog en del byten.

Värt att notera: debut i U21-truppen för endast 15-årige junioren Alex Nilsson, född 1992 och en av de klarast lysande talangerna i fjolårets framgångsrika P16-lag.

/Tobias Christoffersson