U21-laget mot Lunds BK

Publicerad 13 februari 2008

Fyra spelare från A-truppen och provspelande Derek Gaudet är med från start när U21-laget möter Lunds BK:s A-lag på Heleneholm ikväll, ny avsparkstid 18:30.
– Det ska bli intressant att se hur vi står upp mot Lunds BK, det kan nog bli ganska tufft, säger Leif Engqvist och berättar också lite om årets juniorlag.

Malmö FF U21 – Lunds BK A
Heleneholms IP 18.30

Startelva MFF:

Max-Ludwig Gustafson

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Mak Dzonlagic, Ruben Grönevik

Derek Gaudet, Robin Nilsson, Erdin Demir, Jiloan Hamad

Hamid Alamin, Johan Andersson

Bänk: Pontus Jansson, Elvir Biberic, Viktor Dahlgren, Robin Simovic, Patrik Karlsson.

– Det ska bli intressant att se hur vi står upp mot Lunds BK, det kan nog bli ganska tufft. De har ett bra lag och testar nog några nyförvärv, säger Leif Engqvist om sitt gamla lag ”Krubban”, hemmahörande i division 2.

Hur pass ungt MFF-s U21-lag för dagen är kan man se ur lite olika perspektiv. Fyra A-spelare från start, resten juniorer plus provspelande Derek Gaudet (f -89). Samtidigt endast två spelare över 20. Och samtidigt har alla juniorerna redan gedigen erfarenhet av U21- och B-lagsspel – med undantag av Robin Simovic och Patrik Karlsson (båda f -91) som idag gör debut i U21-sammanhang.

Tänkt målvakt var egentligen Dejan Garaca, men han ligger nedbäddad med feber och tvingas lämna återbud. Istället gör J-keepern Max-Ludwig Gustafson U21-debut från start (tidigare noterad för ett inhopp). Derek Gaudet, i första hand höger yttermittfältare, är mitt i sin fyra veckor långa vistelse i klubben för provspel. Han har spelat en match med juniorlaget, och stod då för ett mål och två assist.

Med Leif Engqvist på tråden, varför inte några rader i förbifarten om årets juniortrupp? Truppen på 24 man består av 9 spelare födda -90, 12 födda -91 och 3 födda -92. Det innebär att årets J-trupp är lite ”äldre” än ifjol.
– Även om vi har lite fler 18-åringar i år, så är det en ung trupp, och det är tuffa lag vi kommer att möta i serien. Men dom är bra, de här 91:orna, säger Leif.

13 spelare från fjolårets exempellöst framgångsrika P16-lag har flyttats upp till juniorlaget, och bland dem finns ju också tre spelare som blott är femton på det sextonde: Marko Mitrovic (försvinner till Chelsea i sommar), Alex Nilsson och Oscar Lewicki. Sedan tidigare fanns -91:orna Hamid Alamin och Pontus Jansson i J-truppen.

Årets juniorlag smygstartade med två matcher i höstas och har spelat tre matcher hittills i år. Facit: tre vinster, en oavgjord.
– I höstas gjorde vi en stark match när vi 3-2-besegrade Eslöv, topplag i division 3. Vi vann också över Lilla Torg med 3-1, båda matcherna med nästan bara -91:or i laget, säger Leif Engqvist.
I år har det blivit 1-1 mot Hvidovre, 5-0 mot division 4-laget Pelister – som för övrigt tränas av Anders Palmér – samt förra helgen 4-2 mot Herfölge. Nu på lördag 13.00 spelar juniorerna sin nästa match: Höllvikens A-lag på konstgräsplan i Höllviken.

/Tobias Christoffersson