U21-laget mot IFK Malmö

Publicerad 24 februari 2009

Flera av A-truppens alla småskador och skavanker närmar sig läkning, men till dags dato är ännu ett helt lag bortom speldugligt skick. Därför domineras naturligt U21-lagets matchtrupp till dagens möte med IFK Malmös A-lag av ungdomsspelare.

Malmö FF U21 – IFK Malmö A
Träningsplan 10 tisdagen 24 februari 16.45

Malmö FF:s startelva:

Dejan Garaca

Pelle Holm, Ezvin Ahmetovic, Nenad Stojadinovic, Tobias Malm

Jiloan Hamad, Joakim Nilsson, Tuomas Tyystälä, Muamet Asanovski

Pontus Jansson, Hamid Alamin

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Jetmir Useinovski, Hicham Ali, Patrik Karlsson, Dardan Rexhepi, Nikola Petkovski, Skerdilad Gashi, Robin Simovic.

Från A-truppens sjuk- och skavankstuga kan rapporteras att Labinot Harbuzi är i träning igen men inte redo för match, att Ulrich Vinzents och Jimmy Dixon snart är tillbaka, men också att Gabriels tå fortfarande är för svullen för stoppas i en fotbollskänga, att Jeffrey Aubynn har ont i ena axeln, att Ricardo fortfarande är sjuk och att Babis Stefanidis dragit på sig maginfluensa.
– Babis skulle ha varit med idag om han inte blivit sjuk. Men det är inga allvarliga skador på de andra, många av dem är på gränsen nu, säger assisterande tränare Leif Engqvist, som vidare också får räkna bort Alex Nilsson, Dusan Melichárek, Jasmin Sudic, Agon Mehmeti, Niklas Skoog och Rick Kruys.

Joakim Nilsson blir lagets ankare på mittfältet, Jiloan Hamad tar plats till höger och Dejan Garaca i mål – i övrigt spelare från U-truppen. Båda lördagens A-debutmän återfinns i startelvan, Nenad Stojadinvoc nu som mittback och Pontus Jansson som anfallare.
Tuomas Tyystälä är ett nytt namn?
– Ja, han är här och testar med oss denna veckan. Tuomas är 91:a, högerfotad central mittfältare med meriter från finska pojklandslag, säger Leif.
Faller testet väl ut kan det bli en plats i U-truppen.

Skotten är numera långt ifrån vattentäta mellan samarbetsklubbarna MFF och IFK Malmö, och därför är det till exempel intressant att i di gules startelva se utlånade Anes Mravac och Elvir Biberic.
– Matchen blir ett bra test för våra unga spelare. J-laget har hittills mött några division 3-lag, och nu blir det IFK Malmö, ett division 2-lag med en del etablerade spelare – det blir lite mer fysisk fotboll, och det är en bra erfarenhet, säger Leif Engqvist.

/Tobias Christoffersson