U21-laget mot HIF

Publicerad 06 september 2007

Såväl Junior som Gabriel kallas in för spel i eftermiddagens viktiga U21-match mot HIF borta.
– Eftersom vi inte träningsspelar med A-laget under uppehållet bedömer vi att en del spelare mår bra av att få lite matchtid i kroppen, säger Alf Westerberg.

HIF U21 – MFF U21 torsdag 6 september 17.00.
Spelplats: Olympia.

Startelva:

Håkan Svensson

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Gabriel, Erdin Demir

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Robin Nilsson, Agon Mehmeti

Johan Andersson, Junior

Bänk: Festim Bytyqi (mv), Elvir Biberic, Ruben Grönevik, Pontus Jansson, Adam Weiszewski.

Eftermiddagens bortamatch mot HIF är av nyckelkaraktär för MFF:s möjligheter att ta sig vidare till U21-slutspelet; poäng lär vara helt nödvändigt, och kanske blir MFF piskat att vinna såväl idag som mot BoiS borta nästa onsdag. Men det är inte för att toppa laget som MFF-ledningen väljer att matcha Junior.
– Eftersom vi inte träningsspelar med A-laget under uppehållet bedömer vi att en del spelare mår bra av att få lite matchtid i kroppen, Junior har ju varit avstängd också, säger Alf Westerberg inför matchen.

Alf berättar också att en kvartett spelare dras med sjukdom eller skavanker och inte deltagit i veckans träning. Anders Andersson och Yksel Osmanovski har bägge rehabbat sina lårbaksidor, medan sjukdom återigen drabbat Christian Järdler och Behrang Safari; den förre har fått bihåleinflammation, den senare halsinfektion. Tur i oturen att det om det nu måste ske sker just den här veckan… bägge ska vara att räkna med igen till nästa.

Ser man på laguppställningen, så prövas denna gång Johan Andersson i en renodlad forwardroll; han har matchats både som yttermittfältare och offensiv central mittfältare tidigare.
– Vi gjorde en förändring under förra matchen mot Mjällby och flyttade upp Johan, och det såg ganska bra ut. Han är skicklig på att hålla i bollen och bra i passningsspelet. Det vi saknat hittills hos Johan är hans gamla adelsmärke explosiviteten, förmågan att slå ut sin spelare. Nu vill vi se hur han fungerar i en central roll därframme, säger Alf Westerberg.

Erdin Demir, som tidigare matchats på mittfältet, oftast centralt, spelar vänsterback – vilket han dock redan gjort framgångsrikt i P90-landslaget, så det ska inte vara några problem.

/Tobias Christoffersson