U21-laget i semifinalen mot HIF

Publicerad 13 oktober 2008

Tisdag 17.00 inne på Malmö Stadion utspelas ett intressant bonusderby i säsongens elfte timme: MFF-HIF i semifinal i U21-slutspelet. U21-coach Leif Engqvist matchar en vass elva.

Malmö FF – Helsingborgs IF
Semifinal i U21-slutspelet

Malmö Stadion tisdag 14 oktober 17.00
Fri entré

MFF:s startelva:

Jonas Sandqvist

Markus Halsti, Anders Andersson, Robert Åhman Persson, Christian Järdler

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Elvir Biberic, Jimmy Touma

Agon Mehmeti, Pontus Jansson.

– Det här är en jättekul match för oss att få, och jag hoppas det blir en bra fajt. Om vi toppat laget? Ja, det är klart vi har. Samtidigt är det synd att vi inte kan ha med alla juniorer vi hade velat, säger Leif Engqvist inför tisdagens semifinal i U21-slutspelet mot HIF hemma.

Trion Jiloan Hamad, Jasmin Sudic och Erdin Demir har varit startspelare i de flesta U21-seriematcherna i år, men är i Makedonien med juniorlandslaget och missar semifinalen. Värdefull speltid får istället Robert Åhman Persson – avstängd på söndag mot GAIS – och Guillermo Molins – avstängd senast mot ÖSK, samt förstås Anders Andersson, Markus Halsti, Jimmy Touma, Agon Mehmeti och Joakim Nilsson från A-truppen. Sist men inte minst är Christian Järdler tillbaka från sin revbensskada och redo för spel igen.

Till semifinal tog sig MFF genom att på bortaplan fullkomligt krossa Kalmar FF i kvartsfinalen: 1-6 i himmelsblå favör blev det på Fredrikskans förra tisdagen. En annan trevlig referens inför slutspelsmötet med HIF är hemmamatchen i grundserien, då MFF vann med 2-0 och gjorde en riktigt bra match.

Alla är förstås varmt välkomna till Stadion för att heja fram U21-laget till en prestigefylld seger över HIF och därmed en plats i U21-finalen. I en eventuell sådan väntar antingen Häcken eller IFK Norrköping, som möts i den andra semin.

Fotnot: Startelvan är preliminär och bänken ännu ej besatt, uppdatering följer.

/Tobias Christoffersson