U21 klara för slutspel!

Publicerad 04 september 2009

MFF behövde bara klara oavgjort mot TFF för att säkra en plats i höstens U21-slutspel, så det unga laget för dagen spikade igen bakåt och spelade 0-0 på Husiegårds IP. Bäste man: sommarens nyförvärv Filip Stenström, idag mittback.

Malmö FF U21 – Trelleborgs FF U21

0 – 0

MFF:s laguppställning
Jonas Sandqvist

Pelle Holm, Filip Stenström, Nenad Stojadinovic, Tobias Malm

Hicham Ali, Patrik Karlsson, Skerdilaid Gashi, Muamet Asanovski

Alex Nilsson, Dardan Rexhepi.

Ersättare (inga byten gjorda): Tobias Uddenäs(mv), Jetmir Useinovski, Kristoffer Jeppson, Bahrudin Atajic, Robin Simovic.

– Mycket bra försvarsarbete. Vi skapade ett par chanser också, men det är framför allt en bra försvarsinsats som ska berömmas idag, säger Leif Engqvist efter att MFF U21 i näst sista omgången säkrat en plats i höstens slutspel

Det var mellan MFF och TFF det stod, vem som skulle knipa den kanske inte så smickrande men väl så viktiga sjätteplatsen i södra U21-serien. Viktig i meningen för slutspel kvalificerande, och det blev på Husiegårds IP de två elvorna drabbade samman för den slutliga uppgörelsen. Redan innan avspark med fördel MFF, i kraft av två poäng före i tabellen och en match mindre spelad. De himmelsblå behövde bara oavgjort, TFF var piskade att vinna.

– Första kvarten var de mer på hugget och hade några chanser, men efter ungefär en halvtimme tog vi över lite. I andra halvlek blev det mer ställningskrig, som helhet en jämn match, säger Leif, som lyfte fram backlinjens insats i allmänhet och Filip Stenströms i synnerhet:
– Vi matchade honom som mittback idag och han gjorde det jättebra; bra i försvarsspel och flera bra uppspel. Han är även tuff i närkampspelet – det syns att han har spelat ordinarie i division ett.

Filip och Leif drar nu tillsammans med Pontus Jansson och Muamet Asanovski mot nya djärva mål – i Eksjö och Hultsfred. Nästa vecka väntar nämligen två till Småland förlagda landskamper mot Danmark för P91-landslaget (där Leif Engqvist är med som ledare).

Den sista och för MFF betydelselösa – nåja, en från HIF snodd femteplats finns inom räckhåll – seriematchen spelas den 16 september, Kalmar borta. Veckan därpå drar U21-slutspelet igång.

Tobias Christoffersson

Foto: Therese Fridh