U21: Kalmar FF – MFF 0-0

Publicerad 19 juli 2017 i Matches

I tisdagens U21-match mot Kalmar FF på Tallhöjden IP fick Malmö FF med sig en viktig poäng efter en stark kollektiv försvarsinsats.

Malmö FF åkte till Kalmar med en U19-trupp förstärkt med endast två spelare från A-laget. I mål stod Johan Dahlin som gjorde sin debut efter återkomsten till föreningen. 

Kalmar FF ställde upp ett mer rutinerat lag med ett allsvenskt anfallspar. Trots det blev det en tät match mellan två lag med starkt försvarsspel som släppte till få målchanser. 

Anders Palmér, tränare U19, analyserar matchen: 

– Vi gör en jättebra match defensivt och är väldigt nöjda med det taktiska upplägget som gör att vi kan stänga till deras anfallspel. Vi tycker att vi är det bättre laget och under matchens sista 10 minuter sätter vi Kalmar FF under tryck och skapar några bra målchanser. 

– Många var bra idag men jag väljer att hylla kollektivet. Spelarna var beredda att göra jobbet både offensivt och defensivt. 

– Poängen vi tar med oss hem är väldigt viktig och vinner vi mot Jönköpings Södra IF på hemmaplan i nästa omgång är slutspelet nära, säger Anders Palmér. 

Laguppställning
Johan Dahlin
Aron Már Brynjarsson, Hugo Andersson, Victor Kristiansson, Joakim Sjöberg (Sanusi Naesae 75’)
Chadi Hadrous, Samuel Adrian, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani (Felix Olsson Lundgren 75’)
Kevin Harletun (Max Olsson 60’), Emin Karaman

Folksam U21 Allsvenskan Södra 
Kalmar FF – Malmö FF 0-0 (0-0)

huvudpartners

officiella partners