U21: Inför MFF – HIF

Publicerad 15 augusti 2016 i U21-match

I en väldigt ung U21-trupp gör Andreas Vindheim comeback efter skadan i dagens U21-match mot Helsingborgs IF.

I och med segern förra veckan mot IFK Göteborg är U21-laget redan klara för slutspel i U21 Allsvenskan Södra tillsammans med Kalmar FF och IF Elfsborg. Olof Persson menar att det är en av anledningarna till att dagens trupp består av många spelare från ungdomslagen.

– Det är en väldigt ung trupp och det beror på lite olika aspekter. Dels är vi redan vidare till slutspel och dels så var vi borta över helgen och några av de lite äldre spelarna i A-truppen mår bättre av att träna idag. Plus att det är en utmärkt möjlighet att se spelare som inte varit med så mycket i U21 i år.

– Förhållningen till de här matcherna, oavsett motstånd, är att få ut så mycket som möjligt av dem. Idag blir det fokus för de yngre spelarna att närma sig seniorspel med allt vad det innebär. Det blir högre tempo och tuffare duellspel än vad några av dem är vana vid kanske, säger Olof Persson.

Laguppställning
Marko Johansson
Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Noel Hansson, Aron Mar Brynjarsson
Felix Olsson Lundgren, Mattias Svanberg, Johan Brannefalk, Pavle Vagic
Kevin Harletun, Teddy Bergqvist

Ersättare: Merlin Nuhanovic, Joakim Sjöberg, Sanusi Naesae, Victor Christiansson, Laorent Shabani, Melker Nilsson, Trajce Lamnjov.

Johan Brannefalk är klar för lån till Trelleborgs FF till säsongens slut, men blir spelklar för Superettanklubben först imorgon, tisdag.

Folksam U21 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Helsingborgs IF
Hyllie IP
Måndagen den 15 augusti klockan 15:00

Fritt inträde.

huvudpartners

officiella partners