U21: Helsingborgs IF – MFF 1-7

Publicerad 01 maj 2019 i Nyheter,U21-match

Det blev storvinst för U21 i Skånederbyt mot HIF. Med sex mål i andra halvlek vann MFF matchen med hela 7-1.

Kevin Harletun stod för fyra av MFF:s totalt sju mål mot HIF.

U21: Helsingborgs IF – Malmö FF 1-7
Mål: Kevin Harletun 4, Romain Gall, Erdal Rakip, Laorent Shabani

– Vi börjar matchen ganska bra och tar ledningen efter 10 minuter på straff. Men när vi får vår ledning tappar vi tempo och kvalitet i vårt spel. Det känns stabilt men i slutet av den första halvleken släpper vi in ett mål från ingenstans. Vi samlade oss i paus och snackade ihop oss, och fick rejäl utdelning i andra, säger Andreas Georgson efter matchen.

Efter 1-1 i paus tog MFF på nytt kommandot och avgjorde snabbt matchen med tre snabba mål. Efter en stark andra halvlek skrevs till slut siffrorna till 7-1.

– I andra halvlek får vi en jättebra reaktion. Vi höjer tempot, hotar HIF mer bakom deras backlinje och får verkligen ut den kvalitet som finns i laget. Vi gör sex mål i andra halvlek, ett kvitto på ett väldigt bra anfallsspel, men sett över hela matchen gör vi också en stabil prestation.

I startelvan återfanns nio stycken spelare från A-truppen som alla fick värdefulla matchminuter. Men den stora matchhjälten var Kevin Harletun med sina fyra mål.

– Kevin personifierade tydligast skillnaden i vårt spel i första gentemot andra halvlek. I andra halvlek använde han sin snabbhet och sin fina tajming i löpningarna bakom deras backlinje och blev belönad med fyra mål, säger Andreas Georgson.

Laguppställning

Dusan Melichárek

Franz Brorsson, Anel Ahmedhodzic, Behrang Safari

Jesper Dickman, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Romain Gall, Samuel Adrian

Laorent Shabani, Kevin Harletun

Ersättare: Erik Lindblom, Noel Hansson, Johan Rapp, Melker Nilsson, Amel Crnalic, Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners