U21: Helsingborgs IF – Malmö FF 4-1

Publicerad 14 juni 2017 i Matches

Resultatet speglade inte matchbilden. Den slutsatsen drog Malmö FF:s tränare Roland Larsson efter 4-1-förlusten i U21-serien borta mot Helsingborgs IF.

Malmö FF ställde upp med ett ungt lag och endast en A-spelare (Erik Andersson), resten är normalt sett hemmahörande i U19. Helsingborgs IF, som inte har något ligauppehåll för sitt representationslag, gav däremot speltid åt 7-8 A-lagsspelare.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match utifrån förutsättningarna. Jag är mycket nöjd med prestationen. Vi spelar riktigt bra passningsspel, bra anfallsfotboll och håller dem ifrån oss. Fram till 60:e minuten tror jag inte att de har någon målchans, säger Roland Larsson.

Ställningen i halvtid var 0-0, men i den 59:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Monday Samuel.

– Där får vi den erfarenheten att så fort man gör misstag när man möter lag som är en nivå ovanför, då blir man straffad. De är effektiva och kliniska i avsluten. Då straffar det sig att vara lite naiv. Men jag är jättenöjd med prestationen och att vi vågade spela. Vi slog inte ifrån oss, säger Roland Larsson.

Erik Andersson startade matchen på MFF:s innermittfält och svarade för en stark prestation. 20-åringen är utlånad till Trelleborgs FF i Superettan, men tillåts enligt låneavtalet att parallellt spela matcher för Malmö FF. Hittills i år har det blivit sju matcher (en start och sex inhopp) för TFF i Superettan.

– Erik var duktig, det var han. Han höll en väldigt hög nivå i sitt spel. Han har nog en liten bit kvar till att spela hela matcher kontinuerligt, men han är definitivt riktigt bra på gång, säger Roland Larsson.

MFF:s startelva:

1. Mathias Nilsson
4. Aron Már Brynjarsson
7. Anton Kralj
8. Victor Kristiansson
9. Emin Karaman
10. Erik Andersson
11. Felix Konstandeliasz
12. Martin Jönsson
13. Ahmed-Chadi Hadrous
14. Laorent Shabani
21. Felix Olsson Lundgren 

Ersättare:

2. Noel Hansson
3. Victor Larsson
6. Sanusi Naesae
15. Samir Polozen
16. Måns Ingvarson
17. Max Olsson
18. Trajce Lamnjov 

Folksam U21 Allsvenskan Södra 
Helsingborgs IF – Malmö FF 4-1 (0-0)
Målskytt, MFF: Emin Karaman

huvudpartners

officiella partners