U21: Ghitas hattrick gav tre poäng mot HBK

Publicerad 06 maj 2024 i Nyheter,U21-match

Anton Tinnerholm och Daniel Gudjohnsen gjorde efterlängtad startcomeback. Men det var någon annan som stal showen. Alexandru Ghita hoppade in i den andra halvleken och gjorde hattrick när MFF besegrade Halmstad i Ligacupen Elit med 4–2.

Alexandru Ghita blev tremålsskytt mot Halmstads BK.

Målskyttar

Halmstads BK: Villiam Granath (34′), Rasmus Wiedesheim-Paul (70′)
Malmö FF: Sebastian Jörgensen (11′, Straff), Alexandru Ghita (64′) (67′) (90′)

Laguppställning

Theodor Kvist
Anton Tinnerholm, Simeon Jovanovski, Nils Zätterström, Alexander Hughes
Adrian Skogmar, Kenan Busuladzic, Zakaria Loukili
Sebastian Jörgensen, Daniel Gudjohnsen, Hugo Bolin

Ersättare: Linus Larsen, Alexandru Ghita, Viggo Jeppsson, Anton Höög, Adrian Daly Tempelaar, Amadeus Sundgren, Wilhelm Malmgren

Theodor Olsson, efter matchen

– Jättefin insats med flera glädjeämnen skulle jag säga. Anton [Tinnerholm] och Daniel [Gudjohnsen] fick spela 45 minuter och gjorde det jättebra. Det märktes inte alls att de varit borta så länge från matchspel som de faktiskt har varit. Daniel [Gudjohnsen] hade med lite flyt kunnat bli målskytt också.

– Vi tar med oss en väldigt bra laginsats. Vi hade inte behövt skämmas om vi gick till pausvila med 3–0, men nu kom målen först i slutet av matchen istället. Alexandru [Ghita] hoppar in i andra halvlek och gör precis det han ska och får kröna 45 fina minuter med tre mål. De två första är riktiga ”Ghita-mål”, han dyker upp när det hettar till och trycker dit den..

– Vi avslutar matchen med ett väldigt ungt lag och jag vill verkligen lyfta fram både Hugo [Bolin] och Sebastian [Jörgensen] som gör det jättebra. De fick hoppa in igår mot Elfsborg i Allsvenskan och har en resa i benen, och då är det inte lätt att ställa om. Men de gör det riktigt bra. Hugo [Bolin] drev vårt anfallsspel och styrde vårt höga presspel. Dessutom fick han avsluta matchen som som lagkapten och tog verkligen ansvar i den rollen.

huvudpartners

officiella partners