U21: Förlust mot Kalmar FF med 2-1

Publicerad 05 juli 2016 i U21-match

En stark första halvlek med MFF-dominans räckte tyvärr inte till seger mot Kalmar FF för U21-laget som förlorade med 2-1. Emin Karaman gjorde MFF:s mål.

U21-tränaren Olof Persson efter matchen:

– Vi började väldigt bra och första halvlek var vi det bättre laget. Vi gjorde mycket rätt ute på planen med ett rörligt kombinationsspel framåt och ett aggressivt försvarsspel. Borde ha gjort fler mål på de lägena vi skapade, och vi missar till och med en straff. Sen tappar vi initiativet i andra halvlek och Kalmar blir bättre. Vi får inte igång vårt spel, letar den avgörande passningen lite för tidigt. Kalmar hanterar det bra och kan ställa om på oss, tyvärr ödslar vi mycket kraft där.

Det var ett ovanligt ungt U21-lag idag från Malmö FF och Olof Persson var mycket nöjd med de yngre spelarna i truppen, även om resultatet inte gick MFF:s väg.

– Det finns ingenting som helst att anmärka på när de gäller de yngre spelarna. De skötte sig exemplariskt. Idag hade vi två 16-åringar som fick komma in och spela 20 respektive 12 minuter, och sedan några 17-åringar på det. De visade allihopa att de klarar av att spela på den här nivån. Så det är en fjäder i hatten för vår ungdomsverksamhet, sen vill vi såklart omsätta allt det här i segrar men det är ett bra lag vi möter idag, avslutar Olof Persson.

Laguppställning
Fredrik Andersson
Victor Christiansson, Hugo Andersson, Mattias Andersson, Onur Körhan
Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Erik Andersson, Oscar Petersson
Emin Karaman, Teddy Bergqvist

Ersättare: Marko Johansson, Noel Hansson, Filston Mawana, Kevin Harletun

Folksam U21 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Kalmar FF 1-2
Mål Malmö FF: Emin Karaman

huvudpartners

officiella partners