U21: Förlust mot HBK

Publicerad 26 april 2011

Ikväll spelade MFF U21 hemmamatch mot Halmstad BK hos Röstånga IS, stolt medlem i Fotbollsnätverket. Det blev förlust med 0-1.

Malmö FF U21 – Halmstad BK 0-1

Leif Engqvist:
Det blev tyvärr förlust med 0-1 men jag tycker att vi var värda ett oavgjort resultat. Vi hade bollen stora delar av matchen och skapade några riktigt vassa chanser, bl.a hade Filip Stenström en mycket bra nick på hörna som räddades på mållinjen. Även Dino Islamovic hade en fin nick på Tobias Malm inlägg men inte heller det resulterade. Grabbarna kämpade på bra matchen igenom och får godkänt trots det dåliga resultatet. En ljusglimt fanns i Ivo Pekalski som var mycket duktig de 30 minuter han var med och testade.

Matchen spelades på Odenvallen i Röstånga och börjar 18.00. Läs vad Skånskan skriver om matchen här.

…Truppen
Vi tar med oss 8 spelare från a-truppen till kvällens match. Glädjande att så många är tillgängliga och lite extra kul att Ivo Pekalski är tillbaka i en matchtrupp. Det blir ett kortare test för honom idag bara eftersom han varit borta ur spel och träning en längre period. En stark trupp överlag och vi går givetvis för seger mot Halmstad.

…Halmstad BK
I fjol slog MFF U21 Halmstad med 3-2. Matchen var även då utlagd i en av våra samarbetsföreningar, Arlövs BI. Stor stjärna för dagen var då den hemvändande sonen Pontus Jansson. Halmstad är alltid bra i U21-sammanhang och det kommer bli en tuff match ikväll.

…Seriestarten
Vi ligger för närvarande 6:a i serien, dock med någon match mer spelad. Resultatraden 1-1-2 skrämmer väl inte livet ur någon men det har varit bra och lärorika matcher. Det är i regel unga spelare som matchats mot tufft motstånd och det är precis vad de behöver för att ta det sista steget in i elitfotbollen.