U21 förlorade mot Mjällby

Publicerad 16 september 2008

U21-laget förlorade kvällens bortamatch mot Mjällby med 2-0.
– Med tanke på att det var ett så ungt lag vi hade idag har jag bara beröm att ge trots att vi förlorade. Vi spelade jättebra fotboll men fick bara inte in bollen, säger Leif Engqvist.

Mjällby AIF U21 – Malmö FF U21

2 – 0 (1-0)

1-0 17 min
2-0 90 min

MFF:s startelva:
Dejan Garaca

Pelle Holm(82), Jasmin Sudic, Ezvin Ahmetovic, Ruben Grönevik(82)

Baris Hümmet(58), Joakim Nilsson(46), Elvir Biberic, Erdin Demir

Hamid Alamin, Robin Simovic(58).

Ersättare: Malte Hammenskog, Muamet Asanovski(58), Metin Hamid(82), Omid Nazari(46), Ali Hicham(58).

I den näst sista matchen i den södra U21-serien hade MFF chansen att befästa platsen som en av de två bästa treorna i de tre U21-serierna som går vidare till höstens slutspel (direktkvalificerande första- respektive andraplats är sedan ett slag i princip respektive praktik utom räckhåll) – men dessvärre blev det förlust mot sedvanligt starka hemmalaget Mjällby. Slutspelschanserna får likväl anses vara goda; vinner MFF söndagens avslutande match – Landskrona BoIS hemma – ska det mycket till för att båda de två andra treorna ska kunna visa bättre resultat.

Ja, Mjällby är hemmastarkt, men ett mycket ungt MFF-lag stod den siffermässigt tydliga förlusten till trots för en stark insats uppe i Listerlandet. Endast Joakim Nilsson, som bara spelade första halvlek, var över 21, övriga spelare var 17-18 eller på det sjuttonde eller artonde, det vill säga födda 1990 eller 1991.
– Med tanke på att det var ett så ungt lag vi hade idag har jag bara beröm att ge trots att vi förlorade. Vi spelade jättebra fotboll men fick bara inte in bollen, säger Leif Engqvist.

Mjällby tog ledningen efter 17 minuter på hörna, men ledningens utökning kom först i 90:e – och det efter att MFF gett allt i slutpressen och flyttat upp också målvakten Dejan Garaca på en hörna, som Mjällby kunde kontra in 2-0 på.
– Vi hade 60-40 i bollinnehav, kanske mer, och 5-6 klara målchanser, men vi kunde bara inte göra mål idag. Vi spelar stundtals ut Mjällbys betydligt äldre lag, säger Leif, som släppte fram två debutanter i U21-laget: forwarden Hicham Ali och vänsterbacken Metid Hamid.

Sista matchen i U21-serien för MFF alltså hemma mot BoIS nu på söndag 13.00.

/Tobias Christoffersson