U21 förlorade mot Lunds BK

Publicerad 13 februari 2008

***Uppdaterad*** MFF:s U21-lag föll med 1-2 mot Lunds BK på Heleneholm onsdag kväll. En sämre första halvlek följdes av en bra andra med kvittering inom räckhåll.
– En OK insats, kommenterar Leif Engqvist.
MFF:s mål gjordes av Hamid Alamin.

Malmö FF U21 – Lunds BK A

1 – 2 (0-1)

Målskytt MFF:
1-2 83 min Hamid Alamin

Laget:
Max-Ludwig Gustafson

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Mak Dzonlagic, Ruben Grönevik

Derek Gaudet(46), Robin Nilsson(83), Erdin Demir(57), Jiloan Hamad

Hamid Alamin, Johan Andersson

Ersättare: Pontus Jansson(46), Elvir Biberic(57), Patrik Karlsson(83), Robin Simovic, Viktor Dahlgren.

MFF:s U21-lag fick bita i Heleneholms konstgräs och se sig besegrat i årets första match, mot division 2-laget Lunds BK:s A-uppställning. ”Krubban” tog ledningen med 1-0 efter en dryg halvtimmes spel och drygade ut den tjugo minuter in i andra halvlek, medan de himmelsblå genom Hamid Alamin fick in en reduceringsboll med sju minuter kvar av matchen.
– Vi gjorde en lite sämre första halvlek och en riktigt bra andra. En OK insats, säger Leif Engqvist, som coachade U21 tillsammans med Anders Palmér.

Leif kunde efter matchen konstatera att det gick som det gick framför allt på grund av att planen för första halvlek slog snett:
– Tanken var att vi skulle hitta ett mellanläge mellan högt och lågt försvarsspel, men vi tappade i aggressivitet istället. Vi fick inte tillräcklig press på dem, och de fick för stort utrymme att slå långa bollar och löpa genom oss.
Efter paus blev det betydligt bättre, och MFF tog efter hand över.
– I andra backade vi hem mindre och klev upp mer och då blev det mycket bättre. Våra yttermittfältare satte mer press på deras ytterbackar och störde uppspelen.

I 83:e minuten fick så MFF till en reducering, och den var ett samarbete mellan de två anfallarna för kvällen: Johan Andersson spelade vidare ett uppspel till Hamid Alamin, som en bit in i straffområdet vände bort sin mittback och sköt bollen i krysset.
– Vi repade mod i andra och skapade en 3-4 chanser i andra halvlek. Med lite flyt hade vi kunnat få 2-2, vilket inte varit helt orättvist.

Provspelande kanadensaren Derek Gaudet spelade höger yttermittfältare, blev utbytt i halvlek och tycks inte ha stärkt sina aktier för en fortsättning i klubben denna kväll. Leif var mer nöjd med hans ersättare Pontus Jansson:
– Han fick tyvärr inte ut mycket på kanten, men när Pontus kom in blev det mer fart; han vågade utmana lite.

Fler spelaromdömen:
– Erdin hade det lite tyngre idag, Elvir gjorde det OK. Både Jasmin Sudic och Mak Dzonlagic är duktiga där bak. Jiloan sa själv att han kände sig tung i benen och det syntes väl lite grann, men han visade ändå att han är kvick och duktig med bollen.
Nye junioren Patrik Karlsson (f -91) bytte av Robin Nilsson som defensiv central mittfältare i slutet av matchen.
– Han hittade rollen direkt och gjorde bra ifrån sig, berömmer Leif, som emellertid var mest nöjd med lagets äldste spelare: Johan Andersson, 25.
– Han visade vägen för de yngre idag och var bäste man. Han gick kanske lite långt ner för att hämta boll ibland, men han gjorde det bra.

Nästa match för U21-laget infaller nästa onsdag, och då är motståndet snäppet skarpare: division 1-laget MABI 17.30 på Rosengårds IP.

/Tobias Christoffersson