U21 förlorade mot LB07

Publicerad 25 augusti 2009

Ett ungt MFF U21 föll med 3-1 på Brovallen mot LB07. MFF:s reduceringsmål i slutet av matchen gjordes av Hicham Ali, bäst i himmelsblått enligt Leif Engqvist Amin Nazari.

LB07 U21 – Malmö FF U21

3 – 1 (1-0)

1-0 15 min
2-0 47 min
3-0 67 min
3-1 87 min Hicham Ali

MFF:s laguppställning
Tobias Uddenäs

Filip Stenström(76), Nenad Stojadinovic, Patrik Karlsson, Tobias Malm(65)

Pontus Jansson, Amin Nazari

Muamet Asanovski, Alex Nilsson(80), Jimmy Durmaz(74)

Dardan Rexhepi(59)(80)

Ersättare: Jetmir Useinovski(65), Skerdilaid Gashi(76), Hicham Ali(74), Robin Simovic(59).

Tisdag kväll på Brovallen i Bunkeflostrand visade en trist parallell med måndagens skeenden på Gamla Ullevi: ett MFF som förlorade mot seriens klara jumbo. Den här gången var det U21-laget som åkte dit mot LB07, som i likhet med Örgryte dessförinnan bara mäktat med att vinna en match.
– Det är inte ok att förlora mot ett lag som bara vunnit en match tidigare och ligger sist, oavsett hur ungt lag vi har. Vi ska vara bättre än så. Men LB hade en bra dag, och de hade Anders Eklund som gick in och satte till ordentligt i närkamperna, säger Leif Engqvist efter matchen.

För ett ungt lag var det MFF ställde upp med. Efter att Jonas Sandqvist tvinats lämna återbud med nackproblem var Jimmy Durmaz, född 1989, äldst och MFF-laget uppskattningsvis i genomsnitt 2-3 år yngre än LB07.

LB07 tog ledningen redan efter en kvart, men MFF hade två bollar i ribban under första halvlek och en kvittering inom räckhåll.
– Vi var inte riktigt vakna från början, men blev bättre efter hand och det kändes som att vi nog skulle ta över i andra, säger Leif.

Men så blev det inte. LB07 satte 2-0 bara två minuter in i andra efter missförstånd i MFF:s bakre linjer – och sedan blev det för tungt för det unga manskapet. LB gjorde även 3-0 i mitten av andra halvlek, innan MFF genom inbytte Hicham Ali fick ett tröstmål i slutminuterna.

Efter matchen hade Leif Engqvist liten lust att lyfta fram några enskilda spelarinsatser, med ett undantag: Amin Nazari.
– Han tar stora initiativ i spelet och gör många bra saker idag.

Tre matcher kvar av södra U21-serien, där sex lag av tio går vidare till slutspel. MFF vilar rätt tryggt på sjätteplatsen, med TFF två poäng under och en match mindre spelad. Nästa vecka kan Slutspelsplatsen säkras, när MFF har två hemmamatcher: Landskrona på tisdag 17.00 och så TFF på fredag 16.00. Sista matchen Kalmar borta spelas troligen först kring den 15 september.

Tobias Christoffersson