U21 förlorade mot HIF

Publicerad 20 maj 2008

U21-laget upprepade dessvärre A-lagets resultat och förlorade med 4-2 mot HIF borta.
– Ett skräckexempel på försvarsarbete, säger Leif Engqvist om första halvlek, då HIF gjorde alla sina mål. Andra halvlek tillhörde MFF, som mäktade med två reduceringsmål.

Helsingborgs IF U21 – Malmö FF U21

4 – 2 (4-0)

Målskyttar MFF:

4-1 56 min André Nascimento
4-2 75 min Pontus Jansson

Startelva MFF:

Dejan Garaca

Ruben Grönevik(80), Mak Dzonlagic(7), Jasmin Sudic, Anes Mravac

Robin Nilsson

Jiloan Hamad(46, 80), Joakim Nilsson, Erdin Demir(46)

André Nascimento(65), Pontus Jansson.

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Elvir Biberic(46), Hamid Alamin(46), Patrik Karlsson(7), Alex Nilsson(65).

– Andra halvlek vinner vi med 2-0. Då visar vi att vi är ett bra lag, säger Leif Engqvist efter U21-lagets bortamatch mot HIF.
Det är bara det att i halvtid är ställningen 0-4. HIF har lyckats göra fyra mål på MFF på bara en halvlek. Hur kunde det hända?
– Ett skräckexempel på försvarsarbete. Vi hade alldeles för dålig press på bollhållaren. De fick för stora ytor att spela på. Laget blev för långt, och de spelade rakt igenom oss. Både mittfält och backlinje var för dåliga i sitt försvarsspel, säger Leif dystert.

0-4 på 45 minuter är svårt att snacka bort, men en bidragande orsak kan åtminstone nämnas: redan efter 6 minuters spel tvingades mittbacken Mak Dzonlagic utgå med ett sår i näsroten efter en kollision. Brutet näsben befarades, så Mak transporterades direkt till sjukhus, där det dessbättre kunde konstateras att så inte var fallet. I Maks ställe gick Anes Mravac in som mittback medan mittfältaren Patrik Karlsson byttes in som vänsterback och fick göra det bästa av situationen.
– Vi hade en bra chans till 1-0 när Pontus Jansson nickade strax utanför på ett inlägg – det var väl det vi hade i första.

Vad sa ni i pausen?
– Man kan bli fly förbannad och man kan ta det lugnt. Vi tog det lugnt. Några hade underpresterat, så vi snackade lite och gjorde några ändringar.

Två byten var förutbestämda: Jiloan Hamad och Erdin Demir byttes ut då de tillsammans ska iväg med P90-landslaget på en turnering i Portugal, avfärd tidigt tisdag. Elvir Biberic och Hamid Alamin kom in på kanterna. Och elva minuter in i andra kom ett första reduceringsmål: 4-1 av André Nascimento.
– Då hade vi redan börjat ta över matchen, och det var vi som spelade bäst i andra. Fast det kanske lika mycket var de som slutade spela som vi som var bra…

Det kanske låter lite väl enögt, men faktum var att en kvittering för MFF inte låg utom räckhåll. Domaren missade enligt Leif en solklar straff i andra halvlek, Pontus Jansson hade ett skott som touchades ribba ut och laget några chanser till. Å andra sidan hade HIF utöver sina fyra mål två frilägen i första halvlek; båda räddades av Dejan Garaca, som inte heller ska lastas för något av baklängesmålen. Med tio minuter kvar av matchen tvingades högerbacken Ruben Grönevik utgå med kramp, och Jiloan Hamad hoppade in igen. Det var också Jiloan som slog inlägget till Pontus Janssons 4-2-mål.

Vad gäller individuella insatser är första halvlek bara att glömma, men i andra hittar Leif Engqvist en del ljusglimtar:
– Både Jocke och Robin var duktiga i andra, även Pontus Jansson och Elvir Biberic. Och Alex Nilsson gör på nytt ett bra inhopp: han är bastant byggd och går in i närkamperna och jobbar och sliter, det är kul att se – man glömmer att han bara är femton år.

0-4 mot Kalmar, 3-3 mot HBK och 2-4 mot HIF är lika med elva insläppta de tre senaste matcherna för U21. Leif poängterar att det varit lag med låg medelålder som spelat alla matcherna.
– Det kan bara bli bättre och det är bara att jobba vidare. De här matcherna är bra tester för våra unga spelare.

Nästa match för U21 infaller torsdagen den 5 juni, då LB07 står för motståndet.

/Tobias Christoffersson
pt src=http://www.adw9