U21 föll på Olympia

Publicerad 06 september 2007

Tung förlust för U21-laget på Olympia; 4-2 till HIF och nu ska det flyt till för att avancera till U21-slutspel.
– Kvaliteten i vårt passningsspel var vårt största problem. Det brast på en del håll i bollbehandling och passningsspel, och det var knackigt med självförtroendet, säger en dämpad Alf Westerberg efter matchen.

Helsingborgs IF U21 – Malmö FF U21

4 – 2 (2-1)

Målskyttar:

1-0 22 min Leandro Castro
1-1 24 min Agon Mehmeti
2-1 25 min Fredrik Olsson
3-1 49 min Fredrik Olsson
3-2 51 min Guillermo Molins
4-2 79 min Fredrik Olsson

Startelva:

Håkan Svensson

Anes Mravac, Jasmin Sudic(75), Gabriel, Erdin Demir

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Robin Nilsson(67), Agon Mehmeti(46)

Johan Andersson, Junior

Bänk: Festim Bytyqi (mv), Elvir Biberic(46), Ruben Grönevik(67), Pontus Jansson(75), Adam Weiszewski.

Den här gången ville det sig inte alls för MFF på Olympia. U21-lage förlorade klart och rättvist mot ett kontringsskickligt HIF, och Alf Westerberg låter bekymrad efter matchen.

– HIF gjorde en bra match, men det är framför allt vi som inte kom upp i den nivå vi borde. Vi borde ha klarat av att hålla ihop vårt försvarsspel bättre. Vi förlorade boll lättvindligt, samtidigt som HIF var skickliga i sitt omställningsspel. Men kvaliteten i vårt passningsspel var vårt största problem. Det brast på en del håll i bollbehandling och passningsspel, och det var knackigt med självförtroendet. Man litar inte på förstatanken, instinkten, säger MFF:s assisterande tränare.

Det första som hände i matchen var att MFF blev bestulna på en straff, då Junior utsattes för en nog så tydlig tröjdragning. Men knappt halvvägs in i första tog HIF ledningen genom sin nye brasse Leandro Castro, som gjorde mål efter en frispark. MFF replikerade dock snabbt: bara två minuter senare prickade Agon Mehmeti in ett markskott från tjugo meter efter bra kombinationsspel med Guillermo Molins och Junior. Dessvärre re-replikerade HIF ännu snabbare… efter 25 minuter var ställningen 2-1 efter att…
– …efter att vi förlorat bollen alldeles för lättvindigt centralt och de sårar oss i djupled, säger Alf Westerberg.

– Vi hade en jobbig första halvlek. Vi fick ingen ordning på passningsspelet samtidigt som vi hade svårt att hålla ihop försvarsspelet. Vi fick faktiskt vara lite tacksamma att det bara stod 2-1 i halvlek.
Vi lyfte upp det i andra, men när vi började få lite tryck kontrade de in 3-1… säger Alf, och hans beskrivning av 3-1-målet låter besvärande lik 2-1…

– Vi förlorar bollen enkelt på mittfältet och de ställer om blixtsnabbt. Fredrik Olsson får friläge och Håkan Svensson har ingen chans.
Men återigen svarade MFF inom två minuter. Guillermo Molins bröt in från kanten och satte ett vänsterskott i högerkrysset – snyggt värre med andra ord!

De himmelsblå förmådde emellertid inte riktigt resa sig att vända matchen; ett visst tryck mot de rödblå etablerades, Junior var framme ett par gånger, men de riktigt heta chanserna uteblev. Med kvarten kvar gick MFF ner på trebackslinje och slängde fram en extra forward – och belönades med att definitivt kontras sönder av HIF. 4-2 och…
– …sedan var vi rätt så körda, suckar Alf Westerberg.

För tre dagar sedan var Alf efter 1-1 mot en stark Mjällby-uppställning nöjd med en av säsongens bästa insatser. Skillnaden?
– Det var inte så stor skillnad på motståndet; det är vi som inte hittar kvaliteten. Vi är för oroiga med boll och sätter oss gång på gång i svårigheter.

Som lök på laxen blev Alf Westerberg själv uppvisad på läktaren med 20 minuter kvar. Han är ännu halvannan timme efter matchen helt oförstående.
– Fullständigt horribelt, det här är jag egentligen ordentligt ilsken över! Assisterande domaren tycker att jag sparkar i båset – men det gör jag över huvud taget inte. Jag blir irriterad i en situation där vi missade ett bra läge, svär, kastar ner en tejprulle nära mina egna ben och sätter mig på bänken. Ett rent falsarium!

Därmed får inte Alf coacha sista matchen i U21-serien mot Landskrona borta kommande onsdag. Efter dagens förlust räcker det dessvärre inte med vinst i den matchen för att säkra en andra- eller ens tredjeplats (två bästa treorna i de tre U21-serierna går tillsammans med direktkvalificerade ettorna och tvåorna vidare till slutspel), det krävs också att TFF inte vinner sin avslutande match, så går de om. TFF möter – HIF.

Byten i matchen: Redan under första halvlek gick ”Gische” upp på topp, och Johan Andersson gick ner till vänster yttermittfältsplats och Agon Mehmeti över. Agon tvingades illamående byta i paus, Elvir Biberic kom in. Halvvägs in i andra ersatte Ruben Grönevik Robin Nilsson, vilket ledde till att Erdin Demir tog steget upp på centrala mittfältet och Ruben vänsterbacken. Slutligen bytte Pontus Jansson av Jasmin Sudic när MFF toppade till 3-4-3, vilket tryckte upp Johan Andersson på topp ånyo.

/Tobias Christoffersson