U21 föll mot TFF

Publicerad 27 augusti 2007

Hela 3-4 skrevs slutresultatet i dagens U21-möte mellan MFF och TFF, bland annat efter att MFF släppt in tre mål på 13 minuter. Men matchens stora och minnevärda händelse var att MFF-målvakten Festim Bytyqi lyckades göra mål direkt på utspark!

Malmö FF U21 – Trelleborgs FF U21

3 – 4 (1-3)

Målskyttar:

1-0 15 min Festim Bytyqi
1-1 23 min Karl Tomaszewski
1-2 26 min Hasan Cetinkaya
1-3 36 min Karl Tomaszewski
2-3 53 min Daniel Theorin (s)
2-4 75 min Michael Mensah
3-4 87 min Gabriel

Startelva:

Festim Bytyqi

Anes Mravac, Jasmin Sudic, Daniel Theorin, Gabriel

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Erdin Demir(82), Johan Andersson

Agon Mehmeti(10), Edward Ofere

Bänk: Max-Ludwig Gustavsson(mv), Ruben Grönevik, Elvir Biberic(82), Hamid Alamin(10), Adam Wiszewski.

– Trevligt för publiken, men för min smak hände det alldeles för mycket. Särskilt åt ena hållet, och för lite åt andra. säger Alf Westerberg efter att ha sett sitt U21-manskap och TFF:s åstadkomma ett 3-4-resultat i eftermiddagens match på Stadion.

Förlust alltså i ”förderbyt” fem dagar innan A-lagen drabbar samman på samma plats en timme tidigare i det allsvenska mötet – men det var MFF som dominerade stora delar av matchen.
– Vi hade minst en 12-13 klara målchanser, men brände oerhört mycket. Vi var tyvärr för tama i båda straffområdena idag.

Tamheten i det egna straffområdet kulminerade under 13 matchavgörande minuter i första halvlek, då TFF tilläts göra t r e mål. Första ett genombrott i djupled efter ett offsiderelaterat missförstånd i backlinjen, tvåan ett andraläge efter frispark då MFF inte fick undan bollen, trean en tabbe av Festim Bytyqi.

Men Festim kan vara lugn. Ingen som var med om matchen kommer att minnas hans tabbe vid 1-3-målet. Däremot kommer de sannolikt för alltid att minnas det tillslag juniormålvakten gjorde i femtonde minuten av matchen. Alf berättar:
– Festim slog en utspark och den starka medvinden tog tag bollen. Den studsade vid halva plan ungefär och for iväg vidare, Christian Fegler i TFF-målet var för långt ut – och bollen dalade i mål! Alldeles underbart!

MFF:s målvakt Festim Bytyqi lyckades alltså med konststycket att göra mål med en utspark! ! !
– Det blev förstås en speciell glädje i vårt lag. Det är inte många som får vara med om något sånt här…! Säger Alf.
… och nordvästvinden får väl noteras för en assist.

Efter målvaktsmålet och TFF:s tre snabba reducerade MFF på straff av Daniel Theorin i 53:e minuten efter hands i straffområdet av en TFF:are, och nu var MFF rejält på gång.
– I andra ryckte vi upp oss rejält och visade bra engagemang, bättre än vad det här U21-laget gjort på ett bra tag, även spelet såg mer positivt ut än i de senaste matcherna. Men när vi ligger på som värst kontrar de så klart in ett mål till, suckar Alf Westerberg.

MFF förlorade matchen, men fick sista ordet med tre minuter kvar när Gabriel nickade in en bra frispark av Elvir Biberic till 3-4.

Individuellt sett framhåller Alf Joakim Nilsson, Guillermo Molins och Hamid Alamin; den senare ersatte Agon Mehmeti som fått en smäll på foten redan efter tio minuter.
– Jocke börjar komma allt mer efter sin skada och var bra framför allt i andra. Guillermo ligger bakom väldigt mycket i vårt anfallsspel och var den klart skarpaste av våra offensiva spelare idag, däremot misslyckades han sina egna avslutslägen. Hamid gör många bra saker; han har en underbar förstatouch på bollen, han hittar många fina öppningar och är skicklig i det korta passningsspelet.

Det här var sista hemmamatchen i U21-serien; nu väntar tre bortamatcher på tio dagar kommande två veckor. Därefter är MFF förhoppningsvis redo för slutspel. Dit tar sig de två första lagen i var och en av de tre serierna samt de två bästa tvåorna. MFF ligger för närvarande tvåa med Kalmar klart före och HIF i hasorna. Nästa match Mjällby borta om en vecka.

/Tobias Christoffersson