U21 föll mot HIF

Publicerad 27 april 2009

Liksom A-laget på Strandvallen igår kom MFF:S U21-lag i tidigt underläge mot HIF på Julivallen i Höganäs, och lyckade inte heller, trots långvarigt spelövertag, vända matchen.

Helsingborgs IF U21 – Malmö FF U21

1 – 0 (1-0)

1-0 9 min Tobias Holmqvist

MFF:s startelva:

Max-Ludwig Gustafsson

Pelle Holm, Markus Halsti, Jasmin Sudic(45), Nenad Stojadinovic

Jiloan Hamad, Rick Kruys, Muamet Asanovski, Babis Stefanidis(72)

Pontus Jansson, Dardan Rexhepi.

Ersättare: Giorgios Papavramides, Tobias Malm(46), Patrik Karlsson, Ali Hicham(72), Hamid Alamin.

Efter seger över Landskrona BoIS i första omgången av U21-serien fick MFF inkassera första förlusten mot HIF i den andra. HIF tog ledningen redan efter nio minuters spel, på kontring efter en MFF-hörna.
– De får en lång boll in bakom vår backlinje, Tobias Holmqvist kommer fri och gör mål. Vi jobbar inte riktigt bak som vi ska där, säger Leif Engqvist efter matchen.
– De har de första 15-20 minuterna i första halvlek. Då har vi lite svårt att hitta positionerna; det blir bättre efter hand. Vi börjar stressa dem så att de tappar boll. Sedan är vi det bästa laget i en timme av matchen.

MFF tog över efter hand och producerade innan halvtidsvilan sina två bästa målchanser i matchen, två frilägen: det första för Pontus Jansson som försökte sätta bollen i bortre hörnet men fick se den gå strax utanför, det andra för Dardan Rexhepi vars avslut gick på målvakten.
– Lite fler målchanser skulle vi behöva för att vinna, men jag tycker ändå vi skapar tillräckligt för ett kryss – fast hade vi fått det hade jag ändå varit besviken. För vi är det bästa laget idag, och vi ska vinna matchen, säger Leif Engqvist.

I andra halvlek hade MFF 2-3 möjligheter till, men inga riktigt heta chanser. Vid ett tillfälle dansade bollen längs HIF:s mållinje, vid ett annat hade Jiloan Hamad en nick som gick precis utanför. Jiloan Hamad, till höger på mittfältet är också den spelare vars insats Leif håller fram mest efteråt.
– Jiloan gör en jättebra match idag. Han vinner mycket boll och hotar bra framåt. Tillsammans med Pelle Holm på högerbacken skapar han mycket på högerkanten, säger Leif.
– Babis Stefanidis gör det ok idag; han är nära att komma helt fri vid ett tillfälle, men den ojämna planen får bollen att studsa fel. Rick Kruys är stundtals ok, han håller i bollen bra men spelar kanske lite för mycket i sidled ibland.

HIF hade ett par farliga kontringslägen i matchen, särskilt mot slutet när MFF försökte kasta fram så mycket som möjligt, och på ett av dem fick juniorlagets målvakt Max-Ludwig Gustafsson chansen att visa sin kvalitet när han räddade ett rent friläge.

Nu har MFF vunnit en match (BoIS) och förlorat en i U21-serien. Nästa onsdag 6 maj kommer HBK:s U21-lag som inlett med tre raka segrar på besök, avspark 16.00.

/Tobias Christoffersson