U21 fixade hemmaplansfördelen

Publicerad 08 september 2010

MFF U21 hade igår möjligheten att fixa hemmaplansfördel i det stundande a-slutspelets gruppspel. Och det gjorde man.

Som en lagom uppladdning till landskampen mellan Sverige och San Marino på Swedbank Stadion gjorde MFF U21 och TFF upp om 2:a platsen i tabellen i U21-seriens sista omgång.

Matchen spelades inne på Malmö Stadion och det var två laddade och relativt namnkunniga lag som kom till start. Matchen slutade förvisso 0-0 och även om det oavgjorda resultatet var rättvist, kunde det lika gärna ha blivit 2-2 med tanke på vilka chanser lagen skapade.

Inga namn behöver nämnas bland målmissarna men det kan konstateras att TFF missade en straff en bit in i andra halvlek. Straffen gick i ribban.

Det oavgjorda resultatet var viktigt för MFF som slutar tvåa i Folksam U21 Södra. Följden blir att vi får hemmaplansfördel i 2 av 3 gruppspelsmatcher i a-slutspelet. Ett inte oviktigt faktum i en höst full av matcher.

Ett annat glädjeämne var våra unga spelares framfart på plan. Yttrarna Hicham Ali och Tobias Lewicki (Födda 1991 respektive 1993) visade upp både kvalité och mognad i sitt spel. När vi sedan i andra halvlek har en forwardsduo bestående av Dino Islamovic (1994) och Simon Kroon (1993) som även de sköter sig fint kan vi försäkra oss om att den himmelsblå framtiden är ljus.

Utan de rutinerade rävarna att hålla i är det dock svårt att ta steget från ungdomsfotboll till seniorfotboll och det var en bra laginsats och mix av rutinerat och ungt som bärgade andraplatsen igår. Nu ser vi fram emot slutspelet!

Leif Engqvist, tränare
Vi gör en helt ok match. Bra första halvlek med många bra prestationer och spel efter de linjer vi satt upp. Det gjorde att TFF inte fick tag på oss. Båda lagen skapar också en del chanser. Andra halvlek var sedan lite sämre med öppnare spel när orken börjar tryta hos lagen. Det är en bra laginsats men ska jag plussa lite extra för någon är det för Tobias Lewicki som gör en fin insats på sin ytter.