U21 EM 2009 till Malmö

Publicerad 05 oktober 2006

Här följer lite kort information från senaste veckan med anknytning till Malmö FF rörande landslag och ny arena.

U21 EM 2009 till Malmö
Idag(onsdag) kom det efterlängtade UEFA-beslutet att Sverige får arrangera U21-EM i fotboll 2009. Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer är oerhört nöjd efter det positiva beskedet.
– Det här är ett stort steg för oss inom fotbollen och en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete. U21-EM är det största evenemanget inom herrfotbollen som vi i Sverige kan ta på oss som ensam arrangör. Samtidigt är det ett positivt och viktigt steg när det gäller arenautvecklingen i Sverige.

Läs mer här.

Pengar till nya fotbollsarenan
I samband med att UEFA fyllde 50 år 2004 så tilldelades varje nationsförbund 2.500.000 CHF (cirka 15 miljoner kronor) som var avsedda att användas för olika satsningar inom anläggningsområdet. Det kallas för ”Hat Trick programme”, och har som syfte att förbättra fotbollens ”infrastruktur”.
Projektet pågår fram till 31 juli 2008 och kan därmed ge föreningar, kommuner eller bolag ekonomiskt stöd i sitt anläggningsarbete.
Av dessa pengar kommer projektet med Malmö FF nya fotbollsstadion att erhålla 2 miljoner

Läs mer här.

Fyra MFF-are i EM-kval
Allsvenskan har uppehåll och för fyra av Malmö FF:s spelare innebär detta landslagssamlingar inför stundande EM-kval.

Malmö FF:s kapten Daniel Andersson är uttagen till den trupp som skall möta Spanien på Råsunda den 7 oktober och Island den 11 i Reykjavik. I denna match kan han ställas mot lagkamraten Emil Hallfredsson som är uttagen i Islands trupp som även möte Lettland borta den 7 oktober.

Jonatan Johansson och Jari Litmanen skall försöka fortsätta på det positiva sätt man börjat EM-kvalet. Man har bortamöte mot Armenien den 7 oktober och möter sedan Kazakstan hemma den 11 oktober.