U21-derby på Malmö Stadion idag

Publicerad 18 augusti 2009

Med avspark 17.00 möts MFF:s och HIF:s U21-lag inne på Malmö Stadion idag. Filip Stenström gör sitt första framträdande i blå tröja, och har i startelvan sällskap av bland andra Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Jimmy Durmaz och Ivo Pekalski.

Malmö FF U21 – Helsingborgs IF U21

Malmö Stadion tisdagen 18 augusti 17.00
Fri entré

MFF:s laguppställning:
Dusan Melichárek

Filip Stenström, Markus Halsti, Anes Mravac, Pelle Holm

Ivo Pekalski, Pontus Jansson

Guillermo Molins, Alex Nilsson, Jimmy Durmaz

Agon Mehmeti

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Nenad Stojadinovic, Robin Simovic, Dardan Rexhepi, Muamet Asanovski.

MFF mönstrar en på samma gång ung och namnkunnig startelva i eftermiddagens U21-derby mot HIF på Malmö Stadion; bara Markus Halsti och Dusan Melichárek är över 21 i matchtruppen.

Första matchen för MFF blir det för sommarens nyförvärv från Västerås, högerbacken Filip Stenström, medan Ivo Pekalski gör sin tredje raka U21-match i en av mittfältets balansroller. I den andra återfinns Pontus Jansson, som normalt sett är forward eller offensiv mittfältare men nu får prova på att spela ett steg ner i plan. Notabelt är också att Anes Mravac för första gången på länge spelar för MFF och U21; Anes är för närvarande utlånad till Lilla Torg.

– Det brukar bli bra matcher när vi möter HIF, och vi hoppas på det idag också, säger Leif Engqvist, som försäkrar att det finns en hel del derbykänslor också när klubbarnas U21-lag ryker ihop.
– Om inte annat så har vi Greger Andrijevski från Landskrona med på ledarbänken som kan piska upp stämningen!

/TC