U21: BK Häcken – MFF 6-3

Publicerad 22 maj 2017 i Matches

En svag första halvlek sänkte U21-laget i bortamatchen mot BK Häcken.

Ett inför omgången serieledande MFF fick inte spelet att stämma i dagens U21-match mot BK Häcken. Med underläge 3-0 i paus lyfte sig MFF i andra halvlek men fick åka hem från Hisingen utan poäng.

– Vi går bort oss rejält två gånger i första halvlek där de får omställningsläge mot oss, som de utnyttjar kliniskt. Jag tycker att vi är nog så bra som dem i första halvlek men underläge 3-0 ger oss naturligtvis en stor uppförsbacke inför andra, säger Olof Persson.

I andra halvlek såg Teddy Bergqvist och Pavle Vagic till att MFF kom in i matchen målmässigt men precis som i första halvlek utnyttjar hemmalaget sina omställningar till fullo.

– Vi samlar mod i paus, balanserar laget lite bättre och har större tålamod i vårt spel. Teddy [Bergqvist] reducerar till 1-3 direkt och vi får blodad tand men återigen ställer de om skickligt och gör 4-1. I vår sista forcering gör Pavle [Vagic] också mål men då är matchen redan körd tyvärr. Jag tycker inte riktigt att resultatet speglar matchen, säger Olof Persson.

Laguppställning
Mathias Nilsson
Aron Már Brynjarsson, Hugo Andersson, Victor Kristiansson, Anton Krajl
Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian, Mattias Svanberg, Pavle Vagic
Teddy Bergqvist, Emin Karaman

Ersättare: Måns Ingvarsson, Joakim Sjöberg, Jakob Andersson, Max Olsson, Laorent Shabani

Folksam U21 Allsvenskan Södra
BK Häcken – Malmö FF 6-3 (3-0)
Mål, MFF: Teddy Bergqvist 2, Pavle Vagic

huvudpartners

officiella partners