U21 besegrade Nike

Publicerad 08 mars 2009

Efter underläge i paus vände MFF U21 mot Lommas division 2-lag GIF Nike och vann med 2-1 efter mål av Jimmy Durmaz och Ezvin Ahmetovic.

Malmö FF U21 – GIF Nike A

2 – 1 (0-1)

MFF:s U21-lag:

Dejan Garaca

Markus Halsti (Omid Nazari 46), Jasmin Sudic, Ezvin Ahmetovic, Pelle Holm

Jiloan Hamad, Rick Kruys (Skerdilaid Gashi 46), Babis Stefanidis (Muamet Asanovski 46), Jimmy Durmaz (Hicham Ali 60)

Pontus Jansson (Dardan Rexhepi 46), Robin Simovic (Nikola Petkovski 75).

Övriga ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Simon Nilsson.

Kvarten efter matchslut för MFF-Häcken var det dags för eftermiddagens andra attraktion på Borgeby IP: MFF U21 mot Bjärreds kommunrivaler GIF Nike från Lomma. En kvartett himmelsblå representanter stannade i princip kvar på plan efter A-lagets träningsmatch och fortsatte helt enkelt köra: Jimmy Durmaz, Markus Halsti, Rick Kruys och Pontus Jansson.

– I det stora hela en ganska bra match av oss, framför allt av de unga. Vi avslutar matchen med tre 92:or, det är bra, säger Leif Engqvist efter att U21-laget gått segrande ur det sydvästskånska mötet: 2-1 till MFF U21 slutade matchen.

– Vi skapar inte så många målchanser, men å andra sidan är vi effektiva. Av fyra gånger då det luktar mål gör vi mål på två, säger Leif.
Det var emellertid först i andra halvlek som de himmelsblå gjorde matchen till sin, tog över spelet, vände ett 0-1-underläge och producerade två mål.
– Vi var sådär i första. Stundtals hade vi mycket boll, 60-40 kanske, men inte så många målchanser; några skott utifrån av Jimmy och Jiloan, det var allt.

Andra halvlek var knappa kvarten gammal när MFF kvitterade genom Jimmy Durmaz. Han snappade upp en boll strax utanför straffpunkten efter en inläggssituation och drog till med högerfoten. Resultat: 1-1 och ett vackert mål. Lednings- och segermålet kom kring 75:e minuten på hörna. Jiloan Hamad slog den, Ezvin Ahmetovic kunde omarkerad gå upp och nicka in den.
– Nike bjöd på bra motstånd och hade ett par bra spelare. Men i andra spelade vi stundtals ut dem, säger Leif.

Några individuella spelare du vill lyfta fram?
– Dejan Garaca gjorde en stabil insats kryddad med ett par bra utboxningar och en fin räddning på ett skott. Hela backlinjen var bra, men om jag ska lyfta fram någon så är det Jasmin Sudic. Mittfältet var ganska tamt i första, men Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz spelade upp sig i andra, säger Leif Engqvist och berömmer också Omid Nazari och Muamet Asanovski som hoppade in och gjorde bra ifrån sig på ovana positioner.

Tobias Christoffersson