U21 besegrade Nike

Publicerad 12 mars 2008

…men det satt långt inne. Två underlägen fick de himmelsblå vända innan slutresultatet 3-2 kunde skrivas. Vem som gjorde segermålet i 86:e minuten? 15-årige Alex Nilsson!

***Uppdaterad med kommentarer***

Malmö FF U21 – GIF Nike A

3 – 2 (1-1)

Målskyttar MFF:

1-1 21 min Niklas Hansson
2-2 84 min Christian Järdler
3-2 86 min Alex Nilsson

Startelva:

Dusan Melichárek

Anes Mravac, Niklas Hansson, Jasmin Sudic(78), Christian Järdler

Robin Nilsson(46)

Babis Stefandis(71), Labinot Harbuzi, Jiloan Hamad(71)

Agon Mehmeti(67), Johan Andersson.

Ersättare: Joakim Nilsson(46), Alex Nilsson(67), Erdin Demir(71), Elvir Biberic(71), Mak Dzonlagic(78(, Max-Ludwig Gustafsson.

Det blev en spännande och lite märklig match ute på Heleneholm onsdag kväll när MFF U21 mötte Nike. MFF dominerade matchen totalt spelmässigt, men hade svårt att skapa chanser, medan gästerna från Lomma var desto effektivare i sina få kontringar och tog ledningen två gånger i matchen.
– Vi hade säkert 80 procent av bollinnehavet – det kändes i alla fall så… Men de har en sex sju anfall i matchen, kontringar, och de gör mål på två av dem. Det är förstås inte bra av oss, säger Leif Engqvist efter matchen.

Första gången Nike tog ledningen var efter kvarten, på en försvarsmiss i MFF. Kvitteringen kom dock redan i 21:a minuten på hörna, och liksom i förra matchen mot Mabi var det Niklas Hansson som höll sig framme och stötte in bollen (i läget dessförinnan hade Jiloan Hamad en boll på mållinjen). Sedan fortsatte matchen på samma sätt: MFF förde spelet, men fick inte till det framför mål.
– Spelet ute på banan var bra, men det blev lite omständligt. Vi hade flera sekvenser med 15-20 tillslag innan de bröt, lite spanskt… men vi skapar för lite målchanser, vi kommer inte till så många avslut som vi vill. Aggressiviteten framåt är för dålig. Agon har ett friläge och gör några bra löpningar, men har annars inte en jättebra dag, inte Johan Andersson heller, säger Leif.

Med kvarten kvar blev det 2-1 – till Nike, en ny kontring med inspel mot första stolpen resulterade i lommalagets andra mål.
– Då kändes det tufft – femton kvar och ligga under efter att vi haft i princip allt spel i matchen.
Men MFF hann vända matchen under dess sista tio minuter, och det genom två snygga mål. Det första Christian Järdlers kvittering i 84:e minuten: ett lobbskott från 25 meter in i bortre gaveln. Och så två minuter senare ett segermål – och liksom i matchen mot Mabi var det blott 15-årige Alex Nilsson som kom in och satte dit den. Två U21-inhopp och två mål… inte illa.
– Han är så bra, helt enkelt… Järdlers mål var snyggare, men detta var också ett lobbskott och det är rätt hyfsat för en 15-åring får man nog säga: han får löpa med bollen, hinner titta upp och chippar bollen över målvakten, berättar Leif Engqvist.

Bäste man på plan: Christian Järdler.
– Han räddar bland annat två frilägen och reder ut det där bak åt oss, och han är bra framåt också, särskilt i första halvlek, som också framhöll Robin Nilsson och dennes ersättare Joakim Nilsson, som med sin halvlek ikväll spelade sin första fotboll för året.

Nästa match för U21 är seriepremiären 8 april, då MFF ställs mot Landskrona på bortaplan (avspark 17.00).

/Tobias Christoffersson