U21 är klara för slutspel

Publicerad 21 september 2008

Genom att besegra Landskrona med 3-2 hemma i sista seriematchen blev MFF klart för stundande U21-slutspel. Anders Andersson spelade 60 minuter i sin comeback, Jimmy Touma 70 i sin och gjorde dessutom 3-1-målet. Dessförinnan hade till juniorlagets Pontus Jansson nätat två gånger.

Ruben Grönevik, Anders Andersson(61), Markus Halsti, Erdin Demir

Muamet Asanovski(86), Joakim Nilsson, Elvir Biberic, Jimmy Touma(70)

Alex Nilsson, Pontus Jansson(78).

Ersättare: Malte Hammenskog, Ezvin Ahmetovic(61), Omid Nazari(70), Robin Simovic(78), Baris Hümmet(86).

MFF besegrade Landskrona BoIS hemma i södra U21-seriens sista omgång, och är därmed klart för slutspel. I kvartsfinalen väntar beroende på resultat i andra matcher antingen HIF eller Kalmar på bortaplan – lag som MFF både vunnit och förlorat mot i serien.

U21-lagets coach Leif Engqvist var nöjd med lagets insats inne på Stadion.
– Bortsett från sista kvarten, då det blir lite hawaiifotboll, så gör vi en bra match. Den första timmen är vi det klart bättre laget.
Dock hamnade MFF tidigt i underläge när Landskrona tog ledningen redan efter elva minuters spel.
– Fram till dess hade vi haft bollen nästan hela tiden. Fotboll är konstigt ibland. säger Leif.
Dessbättre lät kvitteringen inte vänta på sig: sex minuter senare satte Pontus Jansson 1-1, ett mål som såg lite konstigt ut då bollen studsade ut på ena hjulet invid stolpen till det flyttbara mål som för dagen användes.
Två minuter innan paus tog MFF ledningen, igen var det Pontus Jansson som höll sig framme.
– Ett jättefint mål av Pontus, som löper med och placerar bollen invid första stolpen. Pontus var väldigt duktig idag, särskilt med tanke på att han spelade en halvlek i juniormatchen igår också.

Pontus Jansson, född 1991, började säsongen som central mittfältare, men har efterhand skolats om till anfallare och etablerat sig på topp.
– Pontus Jansson är stor och stark och duktig med bollen. Han duktig felvänd med boll, bra på att hålla i den och lurig i sina rörelser. Han ser riktigt bra ut som forward.
Bredvid sig i anfallet hade han veckans rekordman – MFF:s yngste allsvenske spelare någonsin: 15-årige Alex Nilsson. Det var nog många åskådare som fruktade en bristning när Alex fick ont i ena lårets baksida i slutet av matchen – Alex skulle därmed med stor sannolikhet missa såväl U21-slutspelet som juniorernas SM-slutspel. Enligt Leif Engqvist pekar tillståndet efter match dessbättre på att det rörde sig om kramp och inte något allvarligare. Peppar, peppar…!

I matchen gjorde alltså Anders Andersson comeback efter det halvårslånga skadeuppehåll som benbrottet i slutet av mars tvingade honom till. Nu spelade 60 minuter och gjorde det enligt Leif Engqvist mycket bra. Jimmy Touma gjorde också han comeback efter sin skada, och spelade 70 minuter. I den 54:e gjorde han 3-1 till MFF genom att sno bollen, gå inåt i planen från sin vänsterkant och med höger fot skjuta in bollen vid höger gavel. Leif var mycket nöjd med Jimmy insats i matchen.
– Han är jätteduktig, och rolig att se på. Tillsammans med Jocke Nilsson, som jobbar stenhårt och vinner mycket boll för oss, är han bäst idag.

Med dryga tjugo minuter kvar av matchen reducerade BoIS till 3-2, men någon riktigt het kvitteringschans fick landskroniterna aldrig.

Tidpunkt för MFF:s kvartsfinal i U21-slutspelet är ännu inte spikad, men troligt datum är onsdagen 1 oktober.