U19 vann igen

Publicerad 16 maj 2016 i Nyheter

U19 vann återigen när de i helgen gästade Falkenbergs FF men resultatet 2-1 borde ha varit större, menar tränare Roland Larsson.

– Vi var klart bättre än våra motståndare, att vi bara vann med 2-1 speglar inte matchbilden. Vi hade bollen, var spelförande med riktigt bra passningsspel och skapade många chanser men vi gjorde inte mål på dem. Med normal utdelning så är den här matchen punkterad i paus men det står bara 1-0 efter ett jättefint nickmål av Emin Karaman.

Ett självmål av MFF i den andra halvleken höll på att ställa till det – men Johan Brannefalk avgjorde sent.

– I andra halvlek kommer vi ut och fortsätter spela bra och försöker punktera matchen, men så gör vi ett självmål och då blir matchen helt plötsligt väldigt annorlunda. De känner att de är med i matchen helt plötsligt eftersom de i det läget har en poäng. Vi börjar jaga segern med drygt 20 minuter kvar och trycker på, till slut får vi en frispark som Johan Brannefalk sätter. Att ha tappat poäng i den matchen med det spelmässiga övertaget hade varit fruktansvärt tufft, för vi släpper inte till någon målchans egentligen. Men vi vinner som sagt klart rättvist.

Med endast fem insläppta mål på åtta matcher hyllas försvarsspelet av Roland Larsson.

– Vårt försvarsspel är riktigt, riktigt bra och vi är mycket nöjda med öppningen av serien hittills. 

U17 spelade i torsdags mot IF Elfsborg på bortaplan och matchen slutade 1-1. Kevin Harletun gjorde MFF:s mål. Imorgon, tisdag, spelar U17 Skånederby mot Helsingborgs IF Akademi klockan 17:30 på Olympiafältet i Helsingborg.

huvudpartners

officiella partners