U19 till semifinal

Publicerad 21 oktober 2013

Under lördagen spelade Malmös U19 säsongens sista seriematch. Förutsättningarna innan matchen startade var att en poäng för Malmö skulle säkra seriesegern. Man lyckades bärga denna poäng och två till via seger med 6-1 mot Landskrona BOIS.

Efter förra helgens besvikelse efter förlusten borta mot IFK Göteborg syntes det tydligt att Malmö hade bestämt sig inför matchen mot Landskrona. Det var tre poäng som skulle spelas hem och Malmö var det bättre laget från avspark till slutsignal. Malmö var det spelförande laget men utan att skapa speciellt mycket under matchens första minuter. Läget kommer efter 19 minuter efter att Landskrona slagit ett felpass på egen planhalva, men läget räddas undan av en försvarare på mållinjen. I anfallet efter lyckades Malmö däremot förvalta en målchans. MFF sätter igång en frispark utanför eget straffområde, passningen når Zia Sakirovski på högerkanten som dribblar av sin försvarare och hittar Benjamin Annan Fadi på bortre som sätter bollen i öppet mål. Målet är en följd av att Malmö efterhand tar över matchen mer och mer och därför är det naturligt att man även hinner med att göra 2-0 innan halvtid. Återigen är det ”Benji” som gör mål, detta efter ett fint anfall av MFF. Malmö är helt klart det bättre laget under första halvlek och 2-0 är inte orättvist på något sätt.

– Vi gör en stabil insats. Vi visste inför matchen att det skulle räcka med oavgjort för att vinna serien. Men vi gick verkligen in för att vinna. Jag tycker egentligen inte att det var mycket att snacka om. Vi hade mycket att spela för, Landskrona inget att spela för och därför är det inte konstigt att vi var det bättre laget. Det känns skönt att vinna serien och få hemmamatch i semifinalen mot AIK. Jag tycker vi är värdiga seriesegrare, vi har gjort flest mål och släppt in minst, berättar Anders Palmér, en av U19:s tränare.

Känslan inför andra halvlek är att Malmö aldrig släpper ledningen man spelat till sig i första halvlek. Därför är det inte heller förvånande att Malmö gör 3-0 redan i den 55 minuten. Återigen är det ”Benji” som gör mål, och sätter därmed Malmös tredje och sitt tredje för dagen. Zia Sakirovski, 16-åringen, agerar åter framspelare. Efter 3-0 är egentligen matchen slut. Landskrona kan på intet sätt hota Malmö. Istället fortsätter MFF spela på ett övertygande sätt och skapa chans på chans. Egentligen skapar inte Landskrona någon riktig chans förutom målet som faller i minut 78. 4-0 för MFF gör Jacob Palander, 5-1 Dino Mesic, 6-1 Franz Brorsson. En övertygande seger att ta med sig in till semifinalen mot AIK som spelas hemma på Gamla Stadion söndagen den 27 oktober klockan 13:00.

– Vi vet egentligen inte så mycket om AIK. De kom tvåa i sin serie och har varit klara för slutspel ett tag. Vi kommer att ta reda på lite mer om AIK innan helgen, men först och främst kommer vi gå ut och spela vårt spel. De förändringar vi eventuellt gör blir endast små. Det är bara en match så mycket kan hända. Därför känns det skönt att få spela hemma, det ser vi som en tydlig fördel. Det blir en kamp i 90 minuter där båda lagen kommer göra allt för att vinna. Överlag tycker jag att vi har en bra chans att ta oss till final, resonerar Palmér.

I helgen är det alltså dags för semifinal för både U17 och U19. U17 spelar borta mot Helsingborg lördagen den 26 oktober och U19 spelar alltså hemma mot AIK på Gamla Stadion klockan 13:00 den 27 oktober. Vi önskar båda lagen lycka till på vägen mot finalen.

/ Filip Skog