U19- och U17-serierna avslutade – så gick det i sista omgången

Publicerad 18 oktober 2016 i Nyheter

Seriespelet är avslutat för både U17 och U19. För U19-laget väntar nu semifinal mot IF Brommapojkarna.

U19 Allsvenskan Södra
Halmstads BK – Malmö FF 3–4 (1–1)
Målskyttar MFF: Isak Redzic, Dennis Hadzikadunic, Anton Kralj, Max Olsson.

U19-laget avslutade serien genom bortavinst mot Halmstads BK i en match där resultatet kanske inte nödvändigtvis speglade matchbilden.

– Vi är inte nöjda med passningsspelet i den första halvleken. Men vi tar tag i matchen och dominerar den i andra. Vi borde nog gjort sex-sju mål. De gör två straffmål och ett frisparksmål så vi släpper heller inte in några spelmål, säger tränare Anders Palmér.

 MFF slutade tvåa i tabellen efter IF Elfsborg och spelar semifinal mot IF Brommapojkarna på lördag. U19-tränare Roland Larsson har tittat närmare på motståndet och väntar sig en tuff match.

– BP är ett skickligt lag med duktiga spelare och fint passningsspel. De är väldigt välutbildade och brukar alltid komma långt i de här sammanhangen. Vi har spelat väldigt bra fotboll stora delar av året men gått ner lite i kvalitet sedan vi blev klara för slutspel en tid tillbaka. Nu måste vi hitta tillbaka till hur vi spelade innan, säger han.

– Sen ska man komma ihåg att många av spelarna också har spelat U21-matcher. De har fått tuff belastning under en period och vi har behövt stuva om hela tiden. Det gäller för oss att komma i balans igen.

U19 semifinal
IF Brommapojkarna – Malmö FF
Lördag 22 oktober kl 12:00
Grimsta IP 1

Om MFF vinner matchen väntar först final på hemmaplan och sen vidare spel i det nordiska U19-slutspelet i november.

U17 Allsvenskan Södra
Mjällby AIF – Malmö FF 1–1 (0–0)
Målskytt MFF: Trajce Lamnjov

Söndagens bortamatch mot Mjällby AIF slutade oavgjort trots fint spel.

– Vi var väldigt dominanta och spelade vägvinnande till den sista avgörande passningen eller läget. Där var vi lite hafsiga och obestämda. Det gjorde att vi hade svårt att skapa målchanser, även om vi till sist fick in ett snyggt mål. Tyvärr släppte vi in ett olyckligt mål kort därpå och vi känner besvikelse över att vi inte vann matchen, säger tränare Andreas Georgson.

Eftersom IF Elfsborg vann sin match i samma omgång hamnade MFF på en tredjeplats i tabellen och missar därmed det kommande slutspelet.

– Det har hela tiden varit en morot att ta sig till slutspel. Men det viktiga är att många spelare tagit kliv i utvecklingen mot att bli elitspelare. Det har vi lyckats bra med. Marginalerna har varit små och tabellpositionen är sämre än vad den borde ha varit, säger Andreas Georgson.

– Men jag är jäkligt nöjd med hur truppen har utvecklats och hur vi ser ut som lag. Vi tränare har också lärt oss saker. Även om vi alltid vill bedöma prestationen har vi resultatmässigt gjort en bra säsong med bland annat vinsten i ligacupen i våras.

huvudpartners

officiella partners