U19 mot slutspel

Publicerad 08 oktober 2013

Vårt U19 spelade i helgen en viktig match hemma mot IF Elfsborg, en match mellan serieledaren Malmö och tvåan Elfsborg. MFF vann matchen med 3-1 och tog ett stort steg mot slutspel.

U19-serierna är uppdelade i en norrgrupp och en södergrupp, där endast ettan och tvåan i respektive grupp kvalificerar sig för slutspel. Där möter ettan i söder tvåan i norr och vice versa. Det är alltså en svår uppgift att lyckas ta sig till slutspel, man har inte råd med många plumpar i protokollet.

– Jag personligen tycker att det är lite för få lag som går vidare till slutspel från varje serie. Egentligen kändes det bättre när fyra lag från varje serie gick till slutspel och det hela började med kvartsfinal. Som det är nu kan serien vara avgjord tidigt, vilket är fallet i norra serien, men inte i vår södra serie, berättar Tore Cervin som tillsammans med Anders Palmér tränar U19.

Vad gäller matchen mot Elfsborg så höll den hög klass rakt igenom. Två bra och spelskickliga lag ställdes mot varandra och båda bjöd upp till dans. Malmö tog ledningen redan i den sjunde minuten genom Mirza Halvadzic, Elfsborg kvitterade i den 28 minuten. Innan halvtid hann MFF med att ta ledningen med 2-1 efter mål av Erdal Rakip. Under andra halvlek föll ett mål och det var återigen Malmö som gjorde det. Denna gången på straff i minut 68 genom Piotr Johansson.

– Det märktes att det var två av Sveriges bästa U19-lag som mötte varandra. Det var en välspelad match. Vi gör en bra första halvlek, där vi har en mindre bra period under cirka femton minuter. Under dessa minuter hinner Elfsborg med att kvittera. Frånsett den dippen är jag nöjd med killarnas första halvlek. Under andra halvlek tycker jag att vi spelar en bländande fotboll. Vi gör 3-1 men har bud på både ett fjärde och femte mål också och det mot ett av Sveriges bästa lag, förklarar Tore Cervin.

I och med segern krävs det endast en poäng för att MFF:s U19 ska lyckas vinna serien och därmed få möta tvåan i norrgruppen på hemmaplan i semifinal. Förhoppningsvis lyckas de med att knipa den sista så viktiga poängen mot IFK Göteborg borta den 12/10. Lyckas inte det har de en sista chans i sista seriematchen för säsongen hemma mot Landskrona den 19/10. Mff.se kommer även fortsättningsvis, under resterande del av säsongen, rapportera från både U17 och U19:s matcher.

/Filip Skog