U17 vann rysare

Publicerad 07 oktober 2013

Under blå himmel och strålande sol lyckades MFF U17 igår vinna sin första slutspelsmatch mot Mjällby. Matchen var precis som höstens väder omväxlande. Efter mycket om och men lyckades MFF vinna med 12-11 efter förlängning och straffsparkar (5-5 vid fulltid).

Malmös U17 lyckades under söndagen (6/10) alltså ta sig vidare till kvartsfinal i U17-slutspelet där IF Elfsborg väntar hemma söndagen den 13/10 på stadionområdet. Matchen mot Mjällby startade intensivt och redan efter 15 minuter hade Mjällby tagit ledningen med 0-2. Under fösta halvleks gång hann MFF med att reducera till 1-2. Under andra halvlek var det rena vilda västern och resultatet vid fulltid skrev till hela 5-5. Efter en mållös förlängning väntade straffsparkar där Malmö avgjorde i den åttonde omgången och stod som segrare med 12-11.

– Oj, vilken match. Det är självklart bra att göra fem mål, men såklart lika dåligt att släppa in fem. Det känns som att vi var en katt med nio liv. Vi var verkligen uträknade ett par gånger under matchen, särskilt när Mjällby gör 4-5. Jag är väldigt imponerad över att vi lyckas ta oss tillbaka i matchen gång efter annan. Vi visste innan att Mjällby är ett bra lag och det visar de verkligen idag. Vi är oerhört nöjda över att ta oss vidare, det är vad som är viktigt i ett slutspel. På söndag väntar IF Elfsborg hemma, ett mycket bra lag och något av en moralisk final. Vi har mött dem tre gånger i år och förlorat en, vunnit en och spelat en oavgjord, därför kan vi förvänta oss en jämn match på söndag, berättar MFF U17:s tränare Patrick Winqvist efter den gastkramande matchen.

Matchen mot Mjällby sågs av cirka 150 personer, vi hoppas på lika många åskådare på söndag och önskar vårt U17 ett stort lycka till. Läs mer om matchen mot Mjällby här.

Du kan även läsa om matchen i ungdomsbloggen

 

/Filip Skog