U17 spelar SM-final

Publicerad 01 november 2013

Imorgon (lördag) spelar MFF U17 säsongens sista match, SM-final mot Halmstad BK. Efter att i tur och ordning slagit ut Mjällby, Elfsborg och HIF väntar nu sista hindret på vägen mot att försvara det SM-guld MFF U17 vann i fjol.

Årets trupp består av pojkar födda 1996-1998 och de har hittils gjort en kanonsäsong och tagit stora steg i sin utveckling mot att bli fotbollspelare på elitnivå. Serien vanns med nio poängs marginal och efter det väntade slutspel.

Slutspel

Åttondelsfinal: MFF U17-Mjällby AIF 12-11 eft. straffar. 5-5 efter full tid.
En riktig holmgång där vi både ledde klart och var uträknade innan avancemanget till slut fixades.

Kvartsfinal: MFF U17 – IF Elfsborg 2-1
Tight och tuff match där vi gör en av säsongens bästa matcher, precis i rätt tidpunkt. Vi leder med 2-0 tills bara minuter återstår när Elfsborg kvitterar på en hörna.

Semifinal: Helsingborgs IF U17 – MFF 0-2
Skånederby i semifinalen och det var en väldigt tight och chansfattig match. Båda lagen spelar väldigt bra defensivt och krympor ytorna. Ett tidigt 1-0 mål och ett sent 2-0 mål fixar finalplatsen.

Final: Halmstad BK – MFF U17
Halmstad Arena
Lördagen den 2 november kl 14.00
Inträde 50 kr

För alla himmelsblå själar i Halmstad med omnejd rekommenderas en resa till SM-finalen för U17. Där visar morgondagens fotbollsspelare upp sig i en förhoppningsvis spännande och välspelad match.