U17: SM-final mot IF Elfsborg på söndag

Publicerad 27 oktober 2017 i Nyheter

Efter förra helgens semifinalseger mot Täby FK ställs MFF:s U17-lag i final borta mot IF Elfsborg på söndag.MFF tog sig till slutspel genom andraplatsen i U17 Allsvenskan Södra och en semifinalvinst med 5–2 borta mot Täby FK. IF Elfsborg stod som seriesegrare och besegrade i sin tur AIK i semifinalen förra helgen. U17-tränare Jeffrey Aubynn berättar att historiken är på MFF:s sida, även om det blir en tuff match. 

– Vi har mött dem två gånger i grundserien och vunnit båda efter bra prestationer. Vi går in med gott självförtroende men med ödmjukhet i vetskapen om att det är ett bra lag vi möter, säger han.

Förutom ett SM-guld ligger även en plats i nästa års UEFA Youth League i potten. Med andra ord står mycket på spel på söndag. Men MFF:s ledarstab har scoutat motståndarna väl och känner sig förberedda inför uppgiften som väntar. 

– Vi har bra koll på dem. De spelar 4-4-2 med ett ganska rakt och direkt spel. De har fysiska och snabba spelare som är duktiga i omställningsspelet. Det kommer bli viktigt att ta det defensiva ansvaret. Det har vi jobbat mycket med och blivit bättre på under säsongen, säger Jeffrey Aubynn. 

U17 SM-final: IF Elfsborg – Malmö FF
Söndag 29 oktober 16:30
Borås Arena

Matchen streamas på IF Elfsborgs webbplats. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners