U17 och U19 klara för SM-semifinal

Publicerad 15 oktober 2012

Segertågen fortsätter för MFF:s äldre ungdomslag när SM-slutspelet nu gått in i sitt avgörande skede.

Malmö FF U17 – BK Häcken 4-0 (2-0)
Mål: Jesper Rindmo 2, Petar Petrovic och Erdal Rakip.

På lördagseftermiddagen tog U17 emot BK Häcken inne på Malmö Stadion. MFF satte högsta fart från början och förlade spelet helt på Häckens planhalva i första halvlek. Mängder av hörnor och målchanser ledde fram till en 2-0 ledning i halvtid. Halvtidsvilan gjorde ingen större inverkan på matchbilden utan MFF fortsatte att ha mycket boll även om Häcken tilläts kontra oftare än i första halvlek. Vid ställningen 2-0 har bortalaget ett friläge som MFF:s målvakt Hossin Lagoun parerar bra. 2-1 där och det kunde blivit match. Istället utökar MFF till både 3-0 och 4-0 och spelar sedan av matchen.

IF Elfsborg – Malmö FF U19 2-3 (2-2)
Mål: Erik Pärsson, Marcus Haglind-Sangré och Piotr Johansson.

På söndagen var det U19:s chans att ta sig vidare i SM-slutspelet. Här väntade en tuff bortamatch mot seriekollegan IF Elfsborg. Elfsborg började bäst och tog ledningen i matchen. Därefter kom MFF in i matchen och gör först 1-1 på hörna och sedan 1-2 på ett fint anfall. Fram till paus har MFF sedan taktpinnen men åker på ett olyckligt självmål precis innan vilan. En kvart in på andra halvlek gör Piotr Johansson 2-3 under en bra MFF-period. Mot slutet forcerar Elfsborg och skapar viss oreda i MFF-försvaret samtidigt som vi bjuds på bra omställningslägen. Resultatet 2-3 står sig och MFF U19 är klara för SM-semifinal.

Under måndagen blev motståndet i semifinalerna i U17- och U19-slutspelen klart:

Malmö FF U17 – Brommapojkarna
Malmö FF U19 – Halmstads BK

Semifinalerna spelas till helgen

Dessutom spelar U21 SM-kvartsfinal mot Djurgårdens IF onsdagen den 17 oktober kl 16.30. Matchen spelas i Malmö, troligen på Malmö Stadion.