U17-laget föll i finalen trots bra insats

Publicerad 30 oktober 2017 i Nyheter

Under söndagen spelade U17-laget SM-final mot IF Elfsborg. Trots att laget gjorde en gedigen match blev det tyvärr förlust med 0–2.

Det var kanske lite finalnerver inledningsvis men efterhand tog MFF ett rejält grepp om matchen. U17-tränare Robin Asterhed berättar att det mesta stämde, förutom att nå fram till rätt sorts målchanser.

– Vi är ganska stolta över insatsen, förutom att vi är skakiga de första tio där vi inte ger oss varandra alternativ. Kanske är vi lite stressade över att det är final, men det är en bra lärdom att ta med oss. Vi dominerar resten av halvleken och en kvart in i andra. Men vi har svårt att hitta bra målchanser. Våra avslut kommer när deras backlinje är på plats, säger han.

IF Elfsborg lyckades däremot få in bollen i mål två gånger på kort tid i andra halvlek. Först efter en tilltrasslad situation vid en frispark och därefter i samband med stor trängsel i straffområdet efter en hörna.

– Med tanke på spelövertaget ska vi skapa fler klara målchanser. Vi släpper istället in mål på två fasta situationer, som de är duktiga på. Efter det blir det för mycket jagande. Vi har inte riktigt tålamod och då förlorar vi kontroll.

Efter matchen var det så klart stor besvikelse över att spelövertaget inte kunde omsättas till en finalseger. Men Robin Asterhed påpekar att det hårda arbetet under säsongen betytt mycket för utvecklingen av spelarna.

– Vi får lov att vara besvikna. Men efter matchen pratade vi om säsongen i stort och om varför vi är vinnare ändå. Spelarna anstränger sig hårt varje träningspass. Vi dominerar matcher och genom att göra det tar vi kontrollen över vår egen utveckling. Det försökte vi få spelarna att förstå efter matchen. Nu ska vi bygga vidare på det.

Matchfakta på Svenskfotboll.se

huvudpartners

officiella partners