U17 föll mot HIF

Publicerad 18 maj 2016 i Nyheter

Säsongens andra förlust för U17 blev ett faktum när Helsingborgs IF tog hem segern med 3-0, trots spelövertag för MFF.

Tränare för U17, Andreas Georgson, kommenterar förlusten i derbyt.

– Det var en ganska förväntad matchbild, vi var väldigt spelförande och Helsingborg var ganska defensiva. De försvarar med mycket spelare på sin egen planhalva och spelar ett kontringsspel, som de var ganska giftiga på. Men det tycker jag vi hanterar rätt bra, vi är trygga med bollen och klarar att försvara mot deras kontringsspel. Däremot gör vi några misstag i vårt spel, där de är skarpa att utnyttja och gör mål. Både på 1-0 och 2-0. Sen tycker jag att vi kämpar på och fortsätter med samma metod men vi har väldigt svårt att bryta ner ett defensivt Helsingborg med elva spelare som jobbar väldigt hårt och kompakt på egen planhalva.

MFF ligger för närvarande på andra plats i U17 Allsvenskan, bakom just HIF som dödar matchen i andra halvlek med två snabba mål.

– Efter underläge 1-0 kommer tvåan på ett misstag och det tredje på en hörna snabbt efter. Sen tycker jag att våra killar tuggar på men det är klart att matchen då är resultatmässigt förlorad.

Spelmässigt finns det lärdomar att ta med sig, menar Georgson.

– Vi är lite omständliga, spelar lite för mycket en och en ibland istället för att kombinera oss igenom. Det har vi varit bättre på tidigare och det får vi vässa ytterligare, så det blir en bra lärdom. Det finns en del lag som kommer spela på det här sättet mot oss så det är inte sista gången.

U17 Allsvenskan Södra
Helsingborgs IF Akademi – Malmö FF 3-0

huvudpartners

officiella partners