Tyringe IF och Skurups AIF nya nätverksklubbar

Publicerad 16 februari 2017 i Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna Tyringe IF och Skurups AIF som nya medlemmar i MFF:s föreningsnätverk. De blir de första nätverksklubbarna i Hässleholms, respektive Skurups kommun.

Skurups AIF bildades 1923 och har under årens lopp alltid satsat mycket på ungdomsverksamheten. Just nu har man tio ungdomslag och arrangerar tre cuper. Föreningens A-lag för herrar spelar för närvarande i division 5, samtidigt som damlaget nyligen kvalificerade sig för division 1 med ett ungt lag med många lokala tjejer. Under 2016 drev Skurups AIF också ett integrationsprojekt i samarbete med kommunen där man hade ett 15-tal ungdomar på träning tillsammans med seniortränare.

Tyringe IF bildades 1922 och har omkring 150 spelare i ungdomsverksamheten. Vissa av lagen samarbetar med småbyar kring Tyringe, vilket betyder att föreningen har en stark lokal förankring. Tyringe IF:s damlag spelar i division 3 och herrlaget huserar i division 6. Föreningen har inom kort tillgång till en helt ny modern inomhusarena för fotboll vid Tyrshov. Man har också ett gott samarbete med Skånes Fotbollförbund och spännande projekt på gång.

Malmö FF ser fram emot ett fint samarbete med Skurups AIF och Tyringe IF!

Läs mer om Fotbollsnätverket

huvudpartners

officiella partners