Två tillskott till MFF:s medicinska organisation

Publicerad 04 februari 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF förstärker den medicinska organisationen kring herrarnas A-lag med två nya fysioterapeuter, Filip Qvist och Erik Bergstrand. Båda är på plats under träningslägret i Marbella.

Filip Qvist och Erik Bergstrand.

Utökningen i staben beror dels på att MFF vill öka täckningsgraden och tillgängligheten för det medicinska teamet och dels på att föreningens mångårige fysioterapeut Alexander Nilsson är föräldraledig fram till augusti.

– Vi har hög belastning med många träningar och matcher. Det gör att vi måste förse spelarna med ännu mer support. Vi behöver i princip täcka alla dagar om året och med dessa utökade resurser kan vi optimera förutsättningarna, säger fysioterapeut Jesper Robertsson.

Jesper Robertsson har tillsammans med sportchef Daniel Andersson drivit processen att hitta rätt rekryteringar till staben. Nu är namnen klara: Erik Bergstrand och Filip Qvist.

– Det är två kompetenta yrkesmän och bra personer. Redan efter några dagar här i Spanien har de kommit in bra i gruppen. Det är perfekt att börja med ett träningsläger för att hitta rutinerna och få samarbetet att flyta direkt.

Erik Bergstrand är 40 år gammal och har arbetat som fysioterapeut sedan 2006. Han utövade själv friidrott på landslagsnivå fram till han var 20 år och har efter karriären varit knuten till landslaget som fysioterapeut. Han har även arbetat på ortopedmottagningen i Malmö och i Schweiz under tre år.

– Det känns jättekul att komma till Malmö FF. Jag har jobbat med många olika idrotter och har plockat upp en hel del kunskap från olika områden. Med tanke på min bakgrund inom idrotten vet jag att det ställs höga krav i den här miljön. Jag ser fram emot att jobba tätt ihop med Jesper och Filip, säger Erik Bergstrand.

Nästa nyförvärv, 26-årige Filip Qvist, har tidigare arbetat inom ortopedi, på vårdcentral och som fysioterapeut i Malmöklubben Kvarnby IK.

– Det är jättemotiverande att få chansen att arbeta ihop med erfarna och duktiga kollegor. Jag kommer in med ett stort engagemang och fotbollsintresse. Jag ska bidra med min kompetens och mitt driv för att hjälpa spelarna och klubben framåt.

I den medicinska organisationen ingår även lagläkare Ola Svejme och massageterapeut Greger Andrijevski.

huvudpartners

officiella partners