Två stjärnor – 200 kronor till MT96

Publicerad 31 januari 2018 i Nyheter

Inför säsongen 2017 samlade MT96 in hela 107 000 kronor i en stor kampanj – en tusenlapp per år som Malmö FF funnits. I år är det ”Två stjärnor – 200 kronor” som gäller. Stötta MT96:s ideella arbete med två hundralappar för fler fantastiska tifoarrangemang på MFF:s matcher!

Fjolårets insamlingskampanj möjliggjorde de många tifoarrangemangen som syntes på läktare runt Sverige under det tjugonde guldåret. Niklas Gustafsson, en av de som arbetar ideellt med MT96, berättar att det finns många fina minnen från den gångna säsongen.

– AIK hemma är nog det starkaste minnet. Det är något speciellt när man involverar hela stadion istället för bara ståplats. Att se alla läktare fyllda med flaggor som rör sig skapar en mycket mer levande känsla av stadion och det är kul hur alla läktare blir enhetliga och hänger ihop, säger han.

– Ett annat bra minne från säsongen är Göteborg borta. Allsvensk premiär, vår och en ny säsong kittlar alltid lite extra. Att vi sedan toppade det med ett stort tifo på Ullevi gjorde hela dagen bara bättre.

I somras kunde MT96 också skapa ett mer permanent intryck på Stadion. Den tidigare grå ytan ovanför ståplats täcktes med en stor väggmålning med den klassiska klubbsångsraden ”Vi står som en för klubben alla – vi segra skall men inte falla”.

– Att få smycka sin egen stadion permanent i våra färger är något man inte ska ta för givet och det är få i Sverige förunnat att få en sådan chans. Vi förvaltade den ytan som vi fick så gott vi kunde och hoppas att folk uppskattar det. Det har varit kul att se den i olika sammanhang, som vid spelarpresentationer, säger Niklas Gustafsson.

Nu väntar ett nytt år med nya tifoarrangemang. Men för att kunna fortsätta det ideella arbetet är man beroende av gåvor från andra MFF-supportrar. Därför har MT96 startat kampanjen ”2 stjärnor – 200 kronor”.

– Under vintern har vi inte kunnat samla in några pengar, samtidigt som våra kostnader tickar på. För att kunna skapa ett så bra 2018 som möjligt så behöver vi 100 000 för att kicka igång säsongen. Tanken är att alla ska bidra med en hundralapp per stjärna men alla bidrag oavsett storlek är så klart väldigt välkomna.

Ge ditt bidrag till MT96:

Swish: 123 592 31 23

Bankgiro: 223-2213

huvudpartners

officiella partners