Två snabba mål gav tre poäng mot IFK Norrköping

Publicerad 11 september 2022 i Herr,Nyheter

MFF reste sig från en riktig mardrömsstart och vände och vann med 2–1 hemma mot IFK Norrköping efter två snabba mål i den andra halvleken.

Moustafa Zeidan omfamnas av lagkamraterna efter kvitteringen mot IFK Norrköping.

Nyckelhändelser:

Minut 1: Matchen blåses igång på Eleda Stadion.

Minut 2: Tidig målchans för MFF när Christiansen driver boll och hittar Kiese Thelin i djupled. Anfallaren får dock inte avslutet på mål.

Minut 3: IFK Norrköping tar ledningen med 1–0 genom Jacob Ortmark.

Minut 5: Den händelserika inledning på matchen fortsätter när Kiese Thelin så när lyckas kvittera, men Oscar Jansson i Norrköpings mål räddar avslutet på mållinjen.

Minut 27: Anders Christiansen hittar yta framför backlinjen och avlossar ett skott som räddas. I samma sekvens tvingas vår lagkapten gå av planen med en skadekänning.

Minut 35: Ny målchans för MFF när inbytte Zeidan får läge vid straffpunkten – den här gången är det högerbacken Ekpolo som står i vägen.

Minut 45: Mer boll och fler målchanser för MFF men trots det underläge 0–1 i paus.

Minut 62: Vi radar upp målchanser och får till slut ett ypperligt läge att kvittera när domare Bojan Pandzic pekar på straffpunkten. Isaac Kiese Thelin tar ansvaret från elva meter men sätter bollen i insidan av stolpen.

Minut 70: MÅÅÅÅL! Kiese Thelin suger fast bollen i offensivt straffområde och spelar tillbaka till Zeidan som hittar det bortre hörnet med sin vänsterfot. Kvitterat!

Minut 73: MÅÅÅL! Peña med en känslig boll i djupled och Kiese Thelin reparerar sitt misstag från straffpunkten och ger oss ledningen med 2–1.

Minut 89: Ett andra gula kort för Marco Lund och IFK Norrköping reduceras till tio man.

MÅL:

Malmö FF: Zeidan (69′), Kiese Thelin (73′)
IFK Norrköping: Ortmark (3′)

varningar:

Malmö FF: Kiese Thelin (9′), Olsson (61′)
IFK Norrköping: Levi (9′)

ÅGE HAREIDE EFTER MATCHEN:

– Jag tycker vi gör en bra match och det finns mycket vi kan vara nöjda med idag. Vi bränner många fina chanser och vi missar en straff. Dessutom får vi två tunga skador på Anders och Niklas men trots det så reser vi oss och killarna visar karaktär. Vi avslutar matchen med två unga spelare på plan som är Malmös framtid. Den här segern ger oss mycket att bygga vidare på.

– Vi lever farligt ett par gånger när vi inte gör mål på våra chanser och samtidigt bjuder Norrköping på några lägen. Nu är det match igen på torsdag och redan på söndag igen så det är alldeles för tidigt att sitta här och säga att det har vänt. När du får ett par bra resultat med dig då kan du säga att det har vänt men vi har fortfarande mycket att jobba med.

– När du kämpar i motgång så kommer ofta väldigt många motgångar samtidigt. Idag får vi typiska motgångar som du får när resultaten inte går med dig. Men vi reser oss och visar karaktär och det ger oss energi att bygga vidare på.

LAGUPPSTÄLLNING:

Ismael Diawara
Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Niklas Moisander (Sejdiu 45′)
Joseph Ceesay, Sergio Peña (Toivonen 78′), Oscar Lewicki (Larsson 46′), Anders Christiansen (Zeidan 28′), Martin Olsson (Knudsen 78′)
Isaac Kiese Thelin, Jo Inge Berget

Ersättare: Johan Dahlin, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Hugo Larsson, Ola Toivonen, Moustafa Zeidan, Patriot Sejdiu

huvudpartners

officiella partners