Två hemmasegrar för ungdomslagen

Publicerad 09 maj 2016 i Nyheter

Storseger för U17 mot Jönköpings Södra IF med 7-0 och U19 vann en jämn match mot Kalmar FF med 2-1.

U19 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Kalmar FF 2-1
Mål: Emin Karaman, Johan Brannefalk.

Roland Larsson, tränare för U19, kommenterar helgens vinst mot Kalmar FF.

– En riktigt bra match, en riktigt fight. Det blir alltid tuffa matcher mot Kalmar FF, de är jämbördiga med oss. De spelar bra fotboll och bägge lagen fick slita för sina målchanser, och den typen av matcher är lärorika. Vi tar ledningen med 1-0 genom Emin Karaman, jättesnyggt mål när han kommer fri och lyfter bollen över målvakten. Det var ganska stort spelövertag för oss i första halvlek, men vi slarvar lite och släpper in ett mål trots att vi dominerar. Sen startar vi andra halvlek riktigt bra och Johan Brannefalk gör 2-1 snabbt i andra och vi har chans att göra fler mål men får inte in den. I slutet av matchen trycker de på men vi håller undan.

– Spelmässigt är det lite upp och ner. Under perioder är det riktigt bra fotboll både offensivt och defensivt medan det finns också perioder då kvalitén är lägre. Men det är det som är det här lagets styrka, att även om spelare och ledare inte är nöjda med spelet till hundra procent så vinner vi ändå och vi släpper in lite mål. Vi är starka.

U19-laget toppar fortsatt serien och ambitionen är att hamna på plats ett eller två, då två lag går till slutspel från U19-Allsvenskan. Men prestationen är minst lika viktig, poängterar Roland Larsson. 

– Ambitionen är att ligga där uppe i toppen men vi vill vara spelförande och spela bra fotboll också. Prestationen är jätteviktig. Vi har höga krav, men det ska man klara av om man spelar i Malmö FF.

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Jönköping Södra 7-0
Mål: Pavle Vagic 4, Kevin Harletun Trajce Lamnjov, Ahmed-Chadi Hadrous

Robin Asterhed, tränare för U17, ger sin syn på storsegern.

– Jönköping försökte spela, de var utmanande och modiga. Vi inleder knackigt och de spelade bättre första tio, men tack vare ett par individuella prestationer av Pavle och att vi är kliniska när vi får chansen gör att vi kan ta ledningen med tre snabba mål. Sen får vi Filston Mawana, vår forward, utvisad, och efter det har de mer boll men då kan vi kontra eftersom de står högt i banan med mycket folk. Vi gör fyra mål med en man mindre, och vi ser helt ok ut bakåt. 

Utvisningen på Filston Mawana i den 32:e minuten påverkade inte MFF, som efter det gjorde 4-0 på motståndarna.

– De är väldigt offensiva i sitt sätt att spela, och de fick samma problem som vi har haft i några matcher. Att äga mycket boll och bli sårbara på kontringar. De hade mycket boll högt upp i banan så det fanns mycket plats för oss att ställa om på och vi har skickliga och kvicka kontringsspelare som kan straffa motståndarna.

Pavle Vagic stod för fyra mål på en dryg timmes spel och han representerade också U19-laget dagen innan. 

– Ja, han är klinisk. Han spelade i 65 minuter och gjorde fyra mål innan vi bytte ut honom. Han spelade bra för U19 i lördags också, gjorde ett kort inhopp där. Han har fina kvalitéer.

huvudpartners

officiella partners